Menu
in , , , ,

Κάνουμε θέατρο καθαρό, διασκεδαστικό και ….το πανηγύρι αρχίζει

Μια καταιγιστική κωμωδία θα έχουνε την δυνατότητα να παρακολουθήσουν  απόψε το βράδυ στην πλαζ του ΕΟΤ οι θεατρόφιλοι, μια κωμωδία που γράφτηκε χρόνια πολλά χρόνια πριν και όμως είναι πάντα σχεδόν επίκαιρη.
 
Είναι ένας θίασος με την σφραγίδα του ΔΗΠΕΘΕΚ που έχει οργώσει όλο το νησί και όχι μόνο δίνοντας παραστάσεις τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε μικρά χωριά των 300 κατοίκων. «Αυτό είναι το θέατρο, να φτάνεις παντού και να παίζεις σε όλους, να δείχνεις τον πολιτισμό με σεβασμό στον θεατή και να τον κάνεις με την προκειμένη παράσταση  να γελά.» σχολίασε μεταξύ άλλων μιλώντας μας ένας από τους βασικούς ηθοποιούς της παράστασης ο Γεράσιμος Γεννατάς.
 
Η “Αριστοφανειάδα” είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη στηριγμένη σε μία άποψη της ομάδας ΙΔΕΑ. Μέσα σε 1.30 ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.
 
Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μία πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Αδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του Κάτω Κόσμου να του χαρίσουν μία εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και… το πανηγύρι αρχίζει. Στην ερώτηση της αίσθησης της ευθύνης που έχουν οι ηθοποιοί που καλούνται να κάνουν τον κόσμο να χαμογελάσει παρά τις δυσκολίες της εποχής ο ίδιος Γεράσιμος Γεννατάς απάντα πως η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα θέατρα πραγματικά αστείο και όχι ευτελές
 
«Η αισθητική της χώρας μαστίζεται από την αισθητική του σκυλάδικου, του πρόχειρου και του γρήγορου και οι μόνοι δρόμοι ώστε να μην πιανόμαστε πλέον κορόιδα από τον κάθε ένα είναι η γνώση και ο πολιτισμός.  Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε θέατρο με ρούχα καθαρά μήπως και καταφέρουμε να καθαρίσει ο χώρος μας. Κάνουμε θέατρο αστείο και διασκεδαστικό, κάνουμε θέατρο πραγματικά αλληλέγγυο και όχι με τον υποκριτικό όρο που όλοι πλέον χρησιμοποιούν.  Ανεβάζουμε πάνω στην σκηνή την ψυχή μας με τρόπο κωμικό και διασκεδαστικό και σας καλούμε να έρθετε μαζί μας.» είπε.
 
Η δραματουργική επεξεργασία και η σύνθεση των κειμένων θα φέρουν την υπογραφή της ομάδας, ενώ η σκηνοθεσία και η μουσική του Κ. Γάκη.
 
Συμμετέχουν  Sound Designer – Μουσικός επί Σκηνής: Στέφανος Τορτοπόγλου. Σκηνικά – Κοστούμια: Ξανθή Κόντου. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη και πρωταγωνιστούν, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης.
απόψε στην πλαζ του ΕΟΤ στον Αγιο Νικόλαο, στις 21.30
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
 

Leave a Reply

Exit mobile version