in

Κάλεσμα της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αγίου Νικολάου

 
Η Ένωση Γονέων Αγίου Νικολάου, καλεί όλους τους γονείς να συντονίσουν τα βήματά τους με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και να πάρουν μαζικά μέρος στην διαδήλωση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 19/4 στην πλατεία.
Στο πρόσφατο παρελθόν οι κινητοποιήσεις των γονέων για την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου μας, έφεραν αποτελέσματα. Έχουμε την εκτίμηση, ότι και σήμερα μπορούμε να αλλάξουμε τη φθίνουσα πορεία στην παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας στο τόπο μας.
Είναι κοινό μυστικό, ότι όπως και στη Παιδεία έτσι και στην Υγεία, το θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας τους, μας αναγκάζει να βάζουμε όλο και πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες της κάθε οικογένειας. Οι φόροι αυξάνονται και οι παροχές μειώνονται. Ξαναπληρώνουμε για αυτά που υποτίθεται έχουμε ήδη πληρώσει. Το αίτημα για Δημόσια, Δωρεάν και ποιοτική Υγεία και Παιδεία, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Πιο συγκεκριμένα: Το πρόβλημα με τις κρατικές δαπάνες υγείας, είναι σίγουρα ενιαίο πανελλαδικά. Όμως ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, έχει χάσει τα τελευταία χρόνια το ένα τρίτο του προσωπικού του λόγω συνταξιοδοτήσεων και μπλοκαρίσματος προσλήψεων, κάνοντάς το πρωταθλητή στην υποστελέχωση σε επίπεδο Κρήτης. Είναι κοινό μυστικό ότι το Νοσοκομείο μας είναι ακόμα αξιόμαχο, λόγω του φιλότιμου προσωπικού του. Όμως οι ανθρώπινες αντοχές είναι πια περιορισμένες, τα ρεπό και οι άδειες άγνωστη λέξη και η ένταση εργασίας αυξάνεται καθημερινά, αφού οι δωρεάν υπηρεσίες του νοσοκομείου είναι μονόδρομος για ολοένα και περισσότερες οικογένειες. Το νοσοκομείο μας αποτελεί το καταφύγιο ακόμα και για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, μια που ως γνωστό, στη πόλη μας δεν υπάρχουν άλλες δημόσιες δομές υγείας. Το καλοκαίρι που η πόλη σχεδόν τριπλασιάζει το πληθυσμό της, οι ανάγκες επίσης πολλαπλασιάζονται. Την ίδια στιγμή ακούμε πλάνα για τουρισμό υγείας αλλά με την κατάσταση της υποχρηματοδότησης όλα αυτά μετατρέπονται σε «ευσεβείς πόθους».
Η υποχρηματοδότηση έχει βέβαια και άλλες συνέπειες: Ενώ ο υπάρχον εξοπλισμός δεν μπορεί να αξιοποιηθεί λόγω ελλείψεων προσωπικού, δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε καινούριος κρίσιμος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός σε τομείς που  οι δυνατότητες του νοσοκομείου μπορούν να αξιοποιήσουν, δεν μπορούν να γίνουν αναβαθμίσεις στις παλαιότερες κτιριακές εγκαταστάσεις, στα συστήματα πυρασφάλειας και κλιματισμού.
Άρα υπάρχουν όλοι οι λόγοι να διαμαρτυρηθούμε άμεσα και με ένταση, ανάλογη με αυτήν του προβλήματος. Η ευγένεια και η μετριοπάθεια των Μεραμπελιωτών, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται σαν συναίνεση και αποδοχή σε τετελεσμένα. Για αυτό η μαζική μας συμμετοχή την Πέμπτη θα κρίνει πολλά.