in

Ιερά Παράκλησις προς την Παναγία Μεσοπαντίτισσα στη Βενετία

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, εκ προσώπου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, μετέβη στην Βενετία, όπου, μαζί με τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιο, τέλεσε την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως ενώπιον της ιστορικής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μεσοπαντίτισσας, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Santa Maria Della Salute (Ναός της Παναγίας της Υγείας).

Η Ιερά Εικών της Παναγίας, με προέλευση τον Χάνδακα, υπήρξε επί πολλά έτη αντικείμενο λατρείας, ευσεβείας και ουσιαστικής πίστεως για τον κρητικό λαό, έως ότου ξεσπάσει ο Κρητικός Πόλεμος το έτος 1669, οπότε μεταφέρθηκε στην Βενετία, όπου και φυλάσσεται έως σήμερα.

Στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία, που συνέγραψε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, παρέστησαν επίσης ο Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνας Βασιλάκης και τα μέλη του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου «Ανδρέας ο Κρήτης», μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Μιχαήλ Στρουμπάκη, Καθηγητού της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.,