in , , ,

Θραψανιώτης μιλά για πρώτη φορά για την υπόθεση της μικρής Μελίνας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

 
Τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για την αναισθησιολόγο του ΠΑΓΝΗ, που βρίσκονταν στην χειρουργική αίθουσα όταν η μικρή Μελίνα από τη Νεάπολη έχασε την ζωή της πριν περίπου 6 μήνες, περιμένει ο βουλευτής Λασιθίου του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Μανόλης Θραψανιώτης.
Η ίδια αναισθησιολόγος εμπλέκεται και σε περιστατικά αφαίρεσης ναρκωτικών φαρμάκων, όπως και η ίδια η 7η ΥΠΕ αναφέρει σε έγγραφό της  σημειώνοντας πως «όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πειθαρχικού φακέλου η Ν.Π. αφαίρεσε με παράτυπο τρόπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου 15 αμπούλες πεθιδίνης…».
Ο άδικος χαμός της μικρής Μελίνας έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία και την κοινή γνώμη σε ολόκληρη τη χώρα, που ζητούν απαντήσεις.
Οι γονείς και οι συγγενείς της Μελίνας ακόμη -μετά από έξι μήνες περιμένουν τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, που δείχνουν να μην βιάζονται ιδιαίτερα.
«Η απόφαση της ΥΠΕ, που ελήφθη στο Υπουργείο Υγείας, όντως περιλαμβάνει πράξεις που δεν συμβαδίζουν, ούτε και συνάδουν με την ιατρική επιστήμη και αυτή είναι η πρόταση της υπηρεσίας. Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές και τις προτάσεις προς το Υπουργείο έχω την άποψη ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί για το θέμα της υπεξαίρεσης των ναρκωτικών ουσιών από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ.
Ξεκαθαρίζω όμως το εξής και είμαι απόλυτος σε αυτό, οποιαδήποτε παραβατικότητα όποιας μορφής και αν είναι και από όποιον και αν προέρχεται θα πρέπει να οδηγείται άμεσα στην δικαιοσύνη και η ίδια απερίσπαστη να αποφασίζει», δήλωσε ο κ. Θραψανιώτης.
Την απόφαση της δικαιοσύνης επικαλείται και περιμένει και για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της μικρής Μελίνας.
Ερωτηθείς αν θα προβεί σε κάποια ερώτηση ή επερώτηση επανέλαβε ότι «ας αποφανθεί πρώτα η δικαιοσύνη και στην συνέχεια ο καθένας από την δική του θέση και με βάση τις αρμοδιότητες που έχει θα πράξει τα δέοντα».
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ