in

Θρίαμβος Πούτιν: Επανεξελέγη «τσάρος» για τέταρτη φορά

Θριαμβευτική νίκη εξασφάλισε ως ανεμένετο, για μια ακόμη φορά ο Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος ανανέωσε την προεδρική του θητεία ως το 2024 και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό από το 2012, καθώς φτάνει το 75,5%
Με καταμετρημένο το 60% των ψήφων ο Ρώσος πρόεδρος εξασφαλίζει ποσοστό 75,5%. Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 13%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπερεθνικιστής Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι με 6,2% και ακολουθεί η προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ με 1,4%.
Σύμφωνα με τα exit poll του κρατικού ινστιτούτου VTsIOM ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη θριαμβευτικά για μία τέταρτη προεδρική θητεία επικεφαλής της Rωσίας με το 73,9% των ψήφων.
Η συμμετοχή πάντως, κατά τις εκτιμήσεις δεν ξεπερνά το 64%. Στόχος του Κρεμλίνου ήταν συμμετοχή τουλάχιστον 70%, ώστε να μην υπάρχει οιαδήποτε αμφισβήτηση για την δημοκρατική νομιμοποίηση του αποτελέσματος.
Πούτιν: Η Ρωσία έχει μεγάλο μέλλον αν παραμείνουμε ενωμένοι
Σε δηλώσεις μετά την νίκη του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.
Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.
Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.
Πηγή:   iefimerida.gr