in

Θα αντιμετωπιστούν οι υγρασίες των σχολείων

Στην αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αγίου Νικολάου, από την κακοκαιρία προχώρησε συνεργείο του Δήμου, ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή (23/1) ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.

 

Όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου αρμόδια για τεχνικά θέματα κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών παρουσιάστηκαν πολλές υγρασίες  στα σχολεία της περιοχής και παρά τα προβλήματα που σημειώθηκαν επιπλέον στους δρόμους και στα δημοτικά διαμερίσματα, ο Δήμος έθεσε σε προτεραιότητα την αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν σε αυτά, με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών.

 

Ήδη – ενημέρωσε – μετά από επικοινωνία με το Σύλλογο Γονέων και το Δ/ντη του Α΄ Δημοτικού Αγίου Νικολάου, τις προηγούμενες ημέρες που τα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω εκλογών, συνεργείο του Δήμου, προχώρησε στην  αποξήλωση  των σοβάδων  από την πρόσοψη του σχολικού συγκροτήματος, ώστε με ασφάλεια να γίνεται η διέλευση μαθητών, γονέων και πολιτών από το πεζοδρόμιο.

 

Προτεραιότητα επίσης δόθηκε στο Α΄ Γενικό  Λύκειο Αγίου Νικόλαου, όπου επίσης και εκεί σημειώθηκε αποκόλληση σοβάδων μετά τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, ενώ το συνεργείο του δήμου δουλεύει αδιάλειπτα για την αποκατάσταση των φθορών.

 

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, μετά  την ολοκλήρωση των επισκέψεων κλιμακίου του Δήμου σε όλα τα σχολεία, και την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ο δήμος θα συντάξει μελέτες ώστε μέσα στο καλοκαίρι – χρονική περίοδος που τα σχολεία είναι κλειστά – θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει  όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες συντήρησης στα κτίρια τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα, ώστε να αποκατασταθούν τυχόν ζημιές.