in , ,

"Θέλουμε το ενδιαφέρον σας"

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας για το θέμα της ΑΣΤΕΑΝ το παρόν έδωσαν και μερικοί από τους σπουδαστές της από την στιγμή που οι περισσότεροι λόγω των ολιγοήμερων διακοπών τους μετά τις εξετάσεις βρίσκονται στα σπίτια τους.

Η σπουδάστρια Αναστασία Γεννάτου η οποία πείρε τον λόγο χωρίς να μεταφέρει τις απόψεις του συλλόγου των φοιτητών από την στιγμή που δεν είχε συνέλθει ακόμα μίλησε σύμφωνα με τα δικό της τρόπο σκέψης που όμως δεν απέχει της πλειοψηφία των συμφοιτητών της. 
Ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους υπόλοιπους φορείς για την ευαισθησία τους ώστε άμεσα να συγκληθούν και να συζητήσουν το θέμα αυτό. Χαρακτήρισε και η ίδια ως ντροπή την λήψη μιας τέτοιας απόφασης χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που είναι οι ίδιοι οι σπουδαστές. «Πως κάποιος ο οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός αποφασίζει για το δικό μας το καλό χωρίς καν να το γνωρίζει;» αναρωτήθηκε και είπε πως η σχολή θέλουν να παραμείνει εδώ. 
Η ίδια εξέφρασε δε και ένα παράπονο κάνοντας παράλληλα και μι έκλυση προς όλους τους τοπικούς φορείς και παράγοντες. «Θέλουμε να μας στηρίξετε, νοιώθουμε σαν σχολή απίστευτα μόνοι μας, δεν έχουμε καμιά στήριξη από κανένα σας. Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για τα πάντα, δεν έχουμε ούτε εστία ούτε τίποτα που αν μειώνει τα έξοδα μας, την ώρα που εμείς στηρίζουμε όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όποτε και αν μας ζητηθεί. 
Μόνοι μας κάνουμε ότι μπορούμε για να μας στηρίξουμε χωρίς κανείς και ποτέ να έχει ενδιαφερθεί για την σχολή και τους φοιτητές της.» είπε και τόνισε εκ νέου ότι δεν θέλουν η σχολή να μεταφερθεί αλλού αλλά θέλουν να νοιώσουν ότι πραγματικά είναι ένα κύτταρο ενεργό της τοπικής κοινωνίας και αυτό θα το βιώσουν μόνο εάν οι φορείς νοιαστούν για τους ίδιους τους φοιτητές της πόλης.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ