in , , , ,

Θέλει τρόπο και όχι κόπο.

Tην ιδέα για κάλυψη κάποιων επιφανειών σε δημόσιους χώρους με καλλιτεχνικές δημιουργίες, κατασκευασμένες με την τεχνική του ψηφιδωτού, εξετάζει ο Δήμος Αγίου Νικολάου.
Η πρόταση προήλθε από ομάδα αλλοδαπών γυναικών που κατοικούν αρκετά χρόνια στον Άγιο Νικόλαο και στην ευρύτερη περιοχή και ασχολούνται με τα εικαστικά, επιλέγοντας το ψηφιδωτό ως τεχνική που τις ένωσε και τους χάρισε το έναυσμα να ασχοληθούν συνεργαζόμενες για την κατασκευή ενός τέτοιου ψηφιδωτού, πολύ μεγάλων διαστάσεων (21 τ.μ. περίπου), σε τοίχο του καταστήματος «ZOE», δίπλα στην παιδική χαρά της λίμνης.

Η κατασκευή του κράτησε 1,5 μήνες και υπολογίζεται ότι απαιτήθηκαν 1.000 ώρες δουλειάς.

Μπορεί το έργο να θεωρείται «ιδιωτικό» αφού είναι στερεωμένο σε τοίχο ιδιωτικού κτιρίου, όμως είναι σε κοινή θέα μιας και ο τοίχος οριοθετεί ουσιαστικά την παιδική χαρά του Δήμου και τα λουλουδένια μοτίβα με την έκρηξη των χρωμάτων που απεικονίζονται, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό και απόλυτα αποδεκτό αισθητικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας έτσι ένα εντυπωσιακό εικαστικό έργο στην πόλη.

Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος, που έφεραν εις πέρας, συνεργαζόμενες, η Κατερίνα Αρναουτάκη, η Maria Grazia Pasqualini από την Ιταλία, η Jacqueline Krugel από τη Γερμανία και η Stephanie Christopher από την Αγγλία και Κύπρο, αλλά και τα πολύ θετικά σχόλια που εισέπραξαν για το τελικό αποτέλεσμα, τους γέννησε την ιδέα να προτείνουν στο Δήμο να τους επιτρέψει να καλύψουν κι άλλες επιφάνειες, που σήμερα στέκουν γυμνές και άχρωμες, με ψηφιδωτά έργα.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
πηγη www.anatolh.com