in , , ,

Θάλαμος ασφαλείας στο ΓΝΑΝ με την περιφέρεια χρηματοδότη.

Ειδικός θάλαμος για την νοσηλεία κρατουμένων θα γίνει και στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με την κατασκευή του να γίνεται  από την Περιφέρεια Κρήτης όπως δεσμεύτηκε το πρωί της παρασκευής η ίδια η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη κατά την επίσκεψη της στην διοικήτρια του ΓΝΑΝ Μαρία Σπινθούρη.

 

Το θέμα της δημιουργίας του συγκεκριμένου θαλάμου είναι παλιό αίτημα που ο νυν δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης Κώστας Καστελλιανάκης επανέφερε στην επικαιρότητα και μετά από σειρά επαφών με στελέχη της περιφέρειας και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη υγείας Μανόλη Κλώντζα το θέμα πήρε την τροχιά υλοποίησης του.

 

Η ίδια η διοικήτρια δήλωσε στο fonien.gr την ικανοποίηση της καθώς το έργο ήταν ναι μεν αναγκαίο αλλά δεν βρίσκονταν στα άμεσα έργα που ο προϋπολογισμός του ΓΝΑΝ μπορεί να καλύψει. «Τώρα θα μπορούμε να έχουμε και εμείς στο ΓΝΑΝ ένα θάλαμο που να πληροί τις προδιαγραφές που απατούνται. Έως τώρα παρόμοιο θάλαμο είχε μόνο το νοσοκομείο της Νεάπολης Διαλυνάκειο, και χάρη στην πρωτοβουλία της περιφέρειας θα αποκτήσει και το ΓΝΑΝ.» είπε η ίδια ευχαριστώντας της κα Πετράκη και τον κ. Κλώντζα για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας.

Από την μεριά του ο κ. Καστελλιανάκης δήλωσε στο fonien.gr «

Η Περιφέρεια μέσω της κ. Πετράκη δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση κατασκευής ειδικού θαλάμου φύλαξης για ασθενείς κρατουμένους,αυτό μας χαροποιεί όλους γιατί η ανάγκη κατασκευής του εν λόγω θαλάμου έχριζε άμεσης ανάγκης για την ασφάλεια όλων μας.

Η ανταπόκριση απ την πλευρά της Αντιπεριφερειάχτη κ. Πετράκη αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κλώντζα ήταν άμεση και τους ευχαριστούμε γι αυτό καθώς απ την πρώτη στιγμή ήταν θετικοί στην χρηματοδότηση του έργου. Ήταν καθ όλα έτοιμη στην πιθανή ανάγκη της χρηματοδότησης αυτής καθώς ήταν ενήμερη από προηγούμενες επαφές που είχαν γίνει απο το Δ.Σ. της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Νεάπολης.

Το νοσοκομείο αδυνατούσε να υλοποιήσει την κατασκευή λόγω και των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει όπως μας δήλωσε η κ. Σπινθουρη και η  περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα.

Ελπίζουμε να είναι πάντα δίπλα μας και σε ενδεχόμενη επόμενη φάση αφού γενικότερα δείχνει να είναι κοντά στους προβληματισμούς όλων.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.