in ,

Η TUI αγαπάει Ελλάδα, μπροστά σε όλες τις ηλικίες η χώρα μας

Ψηλά στις προτιμήσεις των γερμανόφωνων ταξιδιωτών κάθε ηλικίας βρίσκεται η Ελλάδα ως προορισμός διακοπών, με την Ισπανία, τη Γερμανία και την Τουρκία να συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα.
Παρότι οι προορισμοί αυτοί είναι δημοφιλείς σε όλες τις ηλικίες, οι άνω των 60 ετών διαφοροποιούνται σε επίπεδο προορισμών, προκρίνοντας ως πρώτη επιλογή τους τα Κανάρια Νησιά.
Οι προορισμοί της ανατολικής Μεσογείου είναι δημοφιλέστεροι ανάμεσα στις νεότερες ηλικίες Γερμανών, κάτω των 40 ετών.
Τα στοιχεία αυτά, καθώς και τις κυρίαρχες τάσεις των τουριστών από διαφορετικές ηλικίες αποκαλύπτει ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ TUI, αναλύοντας στατιστικά στοιχεία χιλιάδων κρατήσεων από την τεράστια βάση πελατών του στις γερμανόφωνες χώρες. Τα στοιχεία προέρχονται από κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα οικονομικά έτη 2015/16 και 2016/17 στις TUI, XTUI, 1-2-FLY και airtours.
Σύμφωνα με την TUI, οι Γερμανοί κάτω των 40 ετών προτιμούν όλο και περισσότερο διακοπές all inclusive το καλοκαίρι, ενώ οι ηλικίες άνω των 60 ημιδιατροφή και ταξιδεύουν συχνότερα σε σχέση με τους πρώτους τους χειμερινούς μήνες.
Ιδιαίτερα την περίοδο Ιούνιος-Αύγουστος, οι κάτω των 40 ετών προηγούνται όλων των υπόλοιπων ηλικιακών ομάδων, ενώ αγαπημένη περίοδος των άνω των 60 είναι από το Νοέμβριο έως το Μάιο.
Ωστόσο όλες οι ηλικίες προτιμούν τον Ιανουάριο για να πραγματοποιήσουν κράτηση.
Οι τουρίστες νεαρής ηλικίας κάνουν συντομότερης διάρκειας διακοπές κατά μέσο όρο σε σχέση με τους μεγαλύτερους. Οι άνω των 60 συχνά προτιμούν διακοπές 2 εβδομάδων και άνω ενώ οι νεότεροι κυρίως 5 ημερών.
Στην πλειονότητά τους οι ταξιδιώτες της TUI κάνουν διακοπές μαζί με τον/την σύντροφο, με το ποσοστό τους να ανεβαίνει όσο ανεβαίνει η ηλικία. Δεύτερες αριθμητικά είναι οι οικογένειες οι οποίες αποτελούν τη συχνότερη επιλογή διακοπών για τις ηλικίες έως 40 ενώ οι ανω των 60 έχουν μεγάλο ποσοστό μοναχικών ταξιδιωτών και οι 40 έως 60 ετών μεγαλύτερο ποσοστό διακοπών σε ομάδες.
Ανεξάρτητα από την ηλικία, πρώτο κριτήριο επιλογής ξενοδοχείου είναι η ποιότητα με το 65% προτιμά τετράστερο. Ακολουθούν με διαφορά τα τριάστερα ή τα πεντάστερα ενώ οι χαμηλότερες κατηγορίες δεν συγκεντρώνουν σημαντικό μερίδιο ταξιδιωτών.
Όσον αφορά τα γεύματα, το all inclusive είναι η πιο περιζήτητη επιλογή σε όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας. Όσο ανεβαίνουν οι ηλικίες όμως μεγαλώνει το ενδιαφέρον για ημιδιατροφή ενώ η ζήτηση για πρωινό είναι χαμηλότερη.
πηγη tornosnews.gr