in , ,

Η Ryanair ζεστένει μηχανές, έτοιμη να πετάξει ξανά

Η Ryanair σκοπεύει να επανεκκινήσει περίπου το 40% του κανονικού προγράμματος πτήσεων από σχεδόν 1.000 πτήσεις την ημέρα, από την 1η Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να σώσει την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο σε όλη την Ευρώπη.

Η επανάληψη των πτήσεων εξαρτάται από την άρση των κυβερνητικών περιορισμών για την άρση των πτήσεων εντός της ΕΕ και την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων δημόσιας υγείας στα αεροδρόμια.

Η Ryanair ελπίζει να ξαναρχίσει να πετάει από τις περισσότερες από τις 80 βάσεις της σε όλη την Ευρώπη τον Ιούλιο, με ναύλους που ξεκινούν από 19,99 € για μία διαδρομή.

Ο διευθύνων σύμβουλος Eddie Wilson είπε: «Με περισσότερες από έξι εβδομάδες μέχρι τις 6 Ιουλίου, η Ryanair πιστεύει ότι αυτή είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για την επανάληψη των κανονικών πτήσεων, έτσι ώστε να επιτρέψουμε σε φίλους και οικογένειες να επανενωθούν, οι μετακινούμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά, και να δοθεί η δυνατότητα στις οικονομίες που βασίζονται στον τουρισμό, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία και άλλες, να ανακτήσουν ό, τι απομένει από τη φετινή τουριστική περίοδο».

Η Ryanair κυκλοφόρησε ένα video προκειμένου να να ενθαρρύνει τους επιβάτες να τηρούν αποτελεσματικά μέτρα υγείας για τον περιορισμό του ιού Covid-19, στις πτήσεις, καθώς και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται.

Σε αυτά περιλαμβάνονται λιγότερες παραδοτέες αποσκευές, online check-in, λήψη κάρτας επιβίβασης που διαβιβάστηκε σε έξυπνα τηλέφωνα, καθώς και έλεγχος θερμοκρασίας στα αεροδρόμια. Και βέβαια φορώντας μάσκες προσώπου.

«Ενώ οι έλεγχοι θερμοκρασίας και οι μάσκες / καλύμματα προσώπου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της υγιούς επιστροφής στην υπηρεσία, η κοινωνική απόσταση στα αεροδρόμια και στα αεροσκάφη θα ενθαρρυνθεί όπου είναι δυνατόν», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία. 

Το πλήρωμα της καμπίνας της Ryanair θα φορά μάσκες προσώπου / καλύμματα και θα προσφέρεται περιορισμένη υπηρεσία πτήσης προσυσκευασμένων σνακ και ποτών, με συναλλαγές χωρίς μετρητά.

Θα απαγορεύεται επίσης η ουρά στις τουαλέτες.

«Η πρόσβαση θα είναι διαθέσιμη σε μεμονωμένους επιβάτες κατόπιν αιτήματος», σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία που θα ενθαρρύνει επίσης την τακτική πλύση χεριών και τη χρήση απολυμαντικών χεριών στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου. 

Οι επιβάτες που πετούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πρέπει να συμπληρώσουν λεπτομέρειες κατά το check-in των ταξιδιωτικών τους σχεδίων «ως προσωρινό περαιτέρω μέτρο δημόσιας υγείας». Τα στοιχεία επικοινωνίας θα παρέχονται στις κυβερνήσεις της ΕΕ «για να τους βοηθήσουν να παρακολουθούν τους κανονισμούς απομόνωσης που απαιτούν οι επισκέπτες σε ενδοκοινοτικές πτήσεις». 

primagel
adv

Ο Wilson είπε: «Είναι σημαντικό για τους πελάτες και τους ανθρώπους μας να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικά δρομολόγια από την 1η Ιουλίου και μετά. Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν εφαρμόσει ένα τετράμηνο κλείδωμα για να περιορίσουν τη διάδοση του ιού Covid-19. Μετά από τέσσερις μήνες, ήρθε η ώρα να πετάξουμε ξανά την Ευρώπη, ώστε να μπορούμε να επανενώσουμε φίλους και οικογένειες, να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά και να επανεκκινήσουν την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, η οποία παρέχει τόσα εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η Ryanair θα συνεργαστεί στενά με τις αρχές δημόσιας υγείας για να διασφαλίσει ότι αυτές οι πτήσεις συμμορφώνονται, όπου είναι δυνατόν, με αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19. Όπως φαίνεται ήδη στην Ασία, οι έλεγχοι θερμοκρασίας και οι μάσκες / καλύμματα προσώπου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα – μία ώρα – στην ενιαία αγορά της Ευρώπης».

Πηγή: https://money-tourism.gr/