in

Η Apple θέλει να κάνει το iPhone ένα εργαλείο υγείας

Η Apple δίνει έμφαση στις ιατρικές υπηρεσίες, με τις τελευταίες φήμες να τη θέλουν να εφοδιάζει το iPhone με δυνατότητες ιατρικού εργαλείου. 
Οι διαδικτυακές πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, όπως αναφέρει και το Mashable, επισημαίνουν ότι η Apple φιλοδοξεί να κάνει το iPhone ένα βοήθημα τόσο για τον γιατρό όσο και για τον ασθενή, με τη δημιουργία μίας πλατφόρμας καταγραφής ιατρικών δεδομένων και εξέτασης κάποιων παραμέτρων της υγείας του κατόχου του. Μέσα στην πλατφόρμα αυτή, ο ασθενής θα μπορεί να δημιουργεί το μοναδικό ιατρικό προφίλ του, μέσω του οποίου θα μπορεί να ενημερώνει και τον γιατρό του για κάποια βασικά ιατρικά δεδομένα.
Τα δεδομένα αυτά θα μπορούν να είναι ασφαλή λόγω της κρυπτογράφησης που προσφέρει το iPhone, όσο και της δυνατότητας καταγραφής βιομετρικών δεδομένων. Το iPhone θα μπορεί να διευκολύνει και την μεταφορά δεδομένων στον υπολογιστή του γιατρού, καθώς και την εύκολη πρόσβαση σε στοιχεία που θα ήταν δύσκολο υπό άλλες συνθήκες να καταγραφούν σε ένα κοινό σημείο.
Σύμφωνα με τις σχετικές φήμες, η Apple θέλει να κάνει το iPhone ένα βασικό εργαλείο που θα έχει τη δική του θέση σε κάθε επίσκεψη σε ένα γραφείο ιατρού. Η χρήση των προϊόντων τεχνολογίας για ιατρικούς σκοπούς εκτιμάται ότι είναι μία προσοδοφόρα αγορά που θα αναπτυχθεί περαιτέρω στο μέλλον.