in

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει!

Γράφει η Ευαγγελία Φανουράκη

Μόνο λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από την ημέρα που θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον του Δήμου μας, για μια ολόκληρη 4ετία. Όχι του «Δήμου» ως κάτι αόριστο, κάτι έξω από εμάς, αλλά της ζωής μας και της ζωής της οικογένειάς μας και της καθημερινότητας των φίλων μας, για τα επόμενα 4 χρόνια. Πολλές φορές μιλάμε για το κράτος ως κάτι αόριστο, ως κάτι που δεν μας αφορά. Λέμε για παράδειγμα «φταίει το κράτος» και απαξιώνουμε τις εκλογές και τις δημοσιονομικές διαδικασίες γιατί τις έχουμε συνδέσει με πρόσωπα και έργα της ιστορίας μας, που δεν μας εκφράζουν. Δεν θα βγάλω τον εαυτό μου απέξω, γιατί έτσι ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ.

Εδώ όμως σήμερα, δεν θα μιλήσουμε, αόριστα για το κράτος, αλλά για τον τόπο μας. Έναν πανέμορφο, ευλογημένο τόπο, έναν τόπο γεμάτο ζωή, έναν τόπο φωτεινό, με πλούσια παράδοση, με χρυσές παραλίες, με γραφικά λιμανάκια, με ορεινά μονοπάτια που οδηγούν σε κορφές που σου κόβει η θέα την ανάσα. Θα μιλήσουμε για όλους και καθένα από εμάς που ζούμε σε αυτό τον τόπο, που αναπνέουμε αυτόν τον καθαρό θαλασσινό ή βουνίσιο αέρα, που κολυμπάμε στις παραλίες με τις γαλάζιες σημαίες, που συμμετέχουμε με τα παιδιά μας στο παιδικό φεστιβάλ, και σε τόσες άλλες εκδηλώσεις, που παρακολουθούμε από τις επιχειρήσεις μας, μαζί με χιλιάδες κόσμο τις φαντασμαγορικές βουτιές του cliff diving και τον τερματισμό του sup, που τρέχουμε στον ορεινό αγώνα της Κριτσάς με μοναδικό κέρδος το κλίμα χαράς και τις μυζηθρόπιτες.

Εδώ δεν θα μιλήσουμε σήμερα για ανθρώπους και τακτικές του παρελθόντος, αλλά για το πως η ομάδα του συνδυασμού μας, κατάφερε να αλλάξει καθοριστικά το κλίμα συμμετοχής στα κοινά, με την ομαδικότητα, την εργατικότητα, την ανιδιοτέλεια, το ζήλο και την εξωστρέφεια, που την έκαναν κτήμα του Δήμου μας, κτήμα δικό μας! Για το πως, την περασμένη πενταετία, χάριν στην ομάδα του ΠΑΟΔΑΝ και σε συνεργασία με εκείνη της ΔΑΕΑΝ ξαναγαπήσαμε μέρη του τόπου μας, που τα θεωρούσαμε δεδομένα! Για το πως μπορούμε τιμώντας τις παραδόσεις μας, να δημιουργούμε νέες, με τις οποίες θα μεγαλώνουν τα παιδιά μας!

Εδώ επίσης θα αναφερθώ και στον Αντώνη Ζερβό, τον Δήμαρχο κι επικεφαλής του συνδυασμού μας «Δικαίωμα στην Πόλη» και το πως κατάφερε να ενώσει τόσους πολλούς αξιόλογους, νέους, διαφορετικούς ανθρώπους ώστε να δουλέψουμε ΜΑΖΙ, με όραμα για το κοινό καλό!

Εδώ εντέλει, σας μίλησα μόνο για μένα, για όλα αυτά που με παρότρυναν να κάνω το βήμα και να καταθέσω, τον εαυτό μου στην κρίση σας, και την τεχνογνωσία μου στην διάθεσή του τόπου μας, συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές, όπως και για το πως ονειρεύομαι να γίνω χρήσιμη για εσάς, για όλους μας, στα μικρά, στα καθημερινά, στα προβλήματα που μας ενώνουν, και μας κινητοποιούν ώστε να γίνουν λύσεις!

Με ταπεινό αίσθημα ευθύνης, όρεξη για ομαδική δουλειά και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο, σας καλώ την Κυριακή, να σταθείτε πλάι μας και να μας δώσετε την ευκαιρία να το κάνουμε πράξη!

Μαζί συνεχίζουμε!