in , ,

Η υπόθεση παιδεία είναι σοβαρή.

Λόγω έλλειψης απαρτίας αναβλήθηκε για την Παρασκευή το μεσημέρι στις 12 η τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου πριν την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα.
«Αυτό που θέλουμε είναι άμεσα να ληφθούν μερικές αποφάσεις που αφορούν καίρια ζητήματα ώστε σε λίγες μέρες που τα σχολειά θα ανοίξουν να μην παρατηρηθεί καμία ανωμαλία στην εύρυθμη έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ήδη έχουμε εγκρίνει 30.000 για τα σχολεία και τις ανάγκες που επιβάλλεται άμεσα να καλυφθούν. Μέχρι να αναλάβει η νέα διοίκηση και να γίνουν όλες οι γραφειοκρατικές αλλαγές στα ονόματα των υπεύθυνων σερ υπηρεσίες και τράπεζες δεν είναι σωστό να υπάρξουν ζητήματα που να δημιουργήσουν προβλήματα. Το κομμάτι της εκπαίδευσης είναι ευαίσθητο και επ ουδενί δεν βοηθά  να δημιουργηθούν απροσεξίες που δεν θα βοηθήσουν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.» είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Μιχάλης Μαρής και διευκρίνισε ότι η έλλειψη απαρτίας οφείλεται σε φόρτο εργασίας μελών του συμβουλίου.
Το παρόν έδωσαν στην συνεδρίαση τόσο ο νέος αντιδήμαρχος Νεάπολης που θα έχει ευθύνη και στον χώρο της παιδείας Κώστας Κοκκίνης όσο και ο πρώην λυκειάρχης στο Επαλ Αγίου Νικολάου Μανόλης Μαμαλάκης ο οποίος θα έχει και την προεδρία της επιτροπής από τον επόμενο μήνα, ο ίδιος έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό Ζερβού στην τοπική κοινότητα Αγίου Νικολάου.
Στην άτυπη συζήτηση που έγινε με την παρουσία και μελών τόσο της ένωσης των γονέων του Δήμου όσο και συμβουλίων γονέων και κηδεμόνων τονίστηκε η σοβαρότητα των θεμάτων που άμεσα πρέπει να ξεμπλοκαριστούν ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με το καλημέρα στα σχολεία από τον επόμενο μήνα. Ένα από αυτά είναι η πρόσληψη των καθαριστριών αλλά και η προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και γενικότερου εξοπλισμού. Στην συζήτηση όλοι αναφέρθηκαν στον πολύ καλό τρόπο που λειτούργησε η συγκεκριμένη επιτροπή με την βοήθεια όλων των μελών της αλλά και όλων των διευθυντών των σχολείων οι οποίοι κατανόησαν πλήρως τις ανάγκες και την αλλαγή των συνθηκών ενώ σημαντικός ήταν και ο ρόλος των γονέων και κηδεμόνων ώστε οι προηγούμενες χρονιές να κυλήσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
«Πρώτα οι μαθητές τα παιδιά και οι ανάγκες που για αυτά πρέπει να καλύψουμε και μετά όλα τα υπόλοιπα προς τα πάνω, με τον τρόπο αυτό λειτουργήσαμε και η συνεργασία ήταν από όλους δεδομένη και φάνηκε στην διάρκεια των σχολικών ετών που πέρασαν.» είπε τέλος ο κ. Μαρής. Ένα επιτυχημένο τρόπο λειτουργίας μιας επιτροπής δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξεις επειδή τώρα θα αναλάβουν νέοι άνθρωποι, σχολίασαν τόσο ο κ. Κοκκίνης όσο και ο κ. Μαμαλάκης.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ