in , ,

Η υγεία προέχει στο νομό σαν θέμα πρώτης γραμμής

Παρόν στην συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο κυβερνητικός βουλευτής Κωστής Δερμιτζάκης με την αντιπεριφερειάρχη του νομού Πελαγία Πετράκη παρόν ήταν κι ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης θεμάτων υγείας Μανόλης Κλώντζας. Στην συζήτηση που έγινε η Πελαγία Πετράκη ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ένα από τα θέματα τα οποία απασχολεί όλο το νομό και τις τοπικές του κοινωνίες είναι αυτό της υγείας και τον προσκάλεσε στην συνάντηση συζήτηση που θα γίνει το Σάββατο 7 Μαρτίου.

 

«Πήραμε την πρωτοβουλία σαν Π.Ε να καλέσουμε μια συνάντηση  – συζήτηση όλων των αιρετών του νομού, στην βουλή, σε Δήμους και στην περιφέρεια, τους διοικητές των νοσοκομείων, τους συλλόγους των γιατρών και των εργαζομένων και όλους του φορείς που απασχολεί το θέμα αυτό. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε να συζητάμε πολύ σοβαρά και να επιχειρηματολογήσουμε επίσης το ίδιο σοβαρά σε μια διαδικασία  ώστε να καταλήξουμε σε κάποια πράγματα που θα σεβαστούν όλες οι πλευρές. Ξεκινάμε με το θέμα της υγείας το οποίο και έχει προκαλέσει τριγμούς στο νομό μας. Βρισκόμαστε πολλές φορές σε δύσκολη θέση ακόμα και για τα αυτονόητα να μπορούμε να τα βρίσκουμε μεταξύ μας.» είπε η κ. Πετράκη.

 

Ο ίδιος ο βουλευτής έχοντας μια επιπλέον ευαισθησία λόγω επαγγέλματος στα θέματα υγείας την ενημέρωσε σχετικά για τις τελευταίες επαφές που είχε με στελέχη του υπουργείου υγείας ενώ τόνισε πως το θέμα του παιδιάτρου στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου έχει λυθεί και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσεις εργασία. «Γνωρίζω καλά τα θέματα της υγείας και τα έχω στις προσωπικές μου πρώτες προτεραιότητες, θα είμαστε μαζί στην συνέχεια για το νομό και τους πολίτες τους.» είπε ο Βουλευτής.

 

Από την μεριά του ο Μανόλης Κλώντζας αφού ευχήθηκε καλή κοινοβουλευτική θητεία στον Κώστα Δερμιτζάκης είπε πως μακάρι και ο ίδιος να αναβαθμιστεί ώστε να μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο το νομό και την Κρήτη. Στα θέματα της υγείας που και ο ίδιος ο κ. Κλώντζας έχει την ευθύνη στην περιφέρεια είπε πως σαφώς και είναι πολλά, τόνισε την ανάγκη άμεσα το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας να χορηγείται ώστε να μειωθεί η τιμή του και αν μπορούν να το κάνουν όλα τα παιδιά, αλλά και οι απόφοιτοι της ναυτικής σχολής στα Χανιά ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν.

 

Ζήτησε δε ακόμα από τη νέα κυβέρνηση να αναδείξει τον ρόλο της Περιφέρειας η οποία θα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο σε ότι και αν γίνεται διότι είναι από τα ενεργά κομμάτια της δημόσιας διοίκησης στο νομό. Πρότεινε δε και άλλα θέματα στον βουλευτή που έχουν να κάνουν με έργα και πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν με την συμμετοχή όλων και ζήτησε από τον κ. Δερμιτζάκη να θεωρεί την βοήθεια και την συμμετοχή όλων δεδομένη στο έργο του.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ