in , , ,

Η πρώτη της Ελιάς, χωρίς βεντέμα στον Αγιο Νικόλαο.

Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν στο νομό Λασιθίου μέλη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το κόμμα της ΕΛΙΑΣ το απόγευμα της Παρασκευής στον 3ο όροφο του ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο Αν και το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η πολύ μικρή συμμετοχή πολιτών σε αυτή την εκδήλωση.

Στο πάνελ κάθονταν ο Λάμπρος Αντωνόπουλος γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, ο Γιωργος Παπακωσταντής υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Ελιάς, η Μαρία Λυράκη  γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κρήτης, ο Δημήτρης Μπρήμης υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελιά και ο Παύλος Χριστοδουλακης γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Λασιθίου. 
Αφού παρουσιαστήκαν τα σύντομα βιογραφικά των δύο υποψήφιων Ευρωβουλευτών έγινε μια συζήτηση και ενημέρωση για τις θέσεις της Ελιάς στην νέα Ευρώπη, τις σοσιαλιστικές τάσεις που θα επικρατήσουν και τον ρόλο της χώρας μας. 
«Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε τι Ευρώπη θέλουμε; Πως αντιλαμβανόμαστε την Ευρώπη; Καίρια ερωτήματα θα έλεγα. Διότι, όλοι λένε θέλουμε την Ευρώπη αλλά τι πραγματικά σημαίνει αυτό;» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ μεταξύ άλλων ο  Παύλος Χριστοδουλάκης. Οι υποψήφιοι  τόνισαν πως πρέπει να σκαφτόμαστε  και να λειτουργούμε σαν Ευρωπαίοι πολίτες,  με Ευρωπαϊκή συνείδηση και να νοιώθουμε σαν μέρος του συνόλου και όχι να περιοριζόμαστε στα στενά εθνικά όρια…
 «Από την άλλη πλευρά και η Ευρώπη, θα πρέπει να μας αντιμετωπίζει ως πολίτες της. Ξέρετε, τα πλεονάσματα του Βορρά αντιστοιχούν στα ελλείμματα του Νότου, άρα, πρέπει λοιπόν να υπάρξει μία ενιαία οικονομική πολιτική με ετήσιο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ο οποίος θα κάνει ουσιαστική αναδιανομή των πλεονασμάτων προς τα ασθενέστερα στρώματα των ευρωπαίων πολιτών.» ειπώθηκε. 
Δεν γίνεται Ευρώπη χωρίς ενιαία πολιτική, οικονομική-εξωτερική- τραπεζική-αγροτική. Δεν γίνεται Ευρώπη χωρίς έναν ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό που θα λαμβάνει υπόψιν του τις ανάγκες κάθε κράτους που συμμετέχει. Δεν γίνεται Ευρώπη χωρίς μεγαλύτερη και ουσιώδη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στις καίριες αποφάσεις που λαμβάνονται από μια διορισμένη ευρωπαϊκή επιτροπή (αποτέλεσμα εθνικών και κυβερνητικών σχηματισμών) και από ένα συμβούλιο αρχηγών που σκέφτεται και προτάσσει με βάση το εθνικό συμφέρον. Δεν γίνεται Ευρώπη χωρίς Σοσιαλδημοκρατία. 
Γιατί η Ευρώπη αναπτύχθηκε στηριζόμενη στις αρχές της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους που είναι βασικές αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και με οδηγό αυτές θα προχωρήσουμε στην ενιαία Ευρώπη που έχουμε οραματιστεί με γνώμονα την αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη – μέλη, μερικές από τις βασικές αρχές της ΕΛΙΑΣ.
Γιώργος Παπακωνσταντής
Γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Πειραιά, Παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από όπου πήρε το διδακτορικό του στις πολιτικές ασφάλειας.
Δημήτρης Μπρίμης
Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Ρώμης (La Sapienza). Ειδικεύτηκε στην Γενική Ιατρική στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και από το 2003 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου εργάζεται μέχρι σήμερα με το βαθμό του Επιμελητή Α.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ