in ,

Η περιβαλλοντική ευαισθησία των συνδικαλιστών έσωσε ένα όμορφο πτηνό. fotos


Βιαστική και προβληματισμένη εμφανίστηκε στην συγκέντρωση των εργαζομένων το πρωί της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο η Γ.Γ του συνδέσμου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαρία Φαζού.
Ο λόγος ήταν ένας πανέμορφος ερωδιός τον οποίο η ίδια δε να περπατά στον δρόμο από το Αμμούδι προς τον Αγιο Αντώνιο. Η ίδια προβληματισμένη για την τύχη του πουλιού που έδειχνε τραυματισμένο ρωτούσε τι μπορεί να κάνει και που να απευθυνθεί.

Άμεσα επικοινώνησε με τον κτηνίατρο Γιάννη Φούσκη και με το δασαρχείο και επι τόπου έφτασαν στο σημείο και βρήκαν το πουλί ο δασοφύλακας Νίκο Χριστινάκης και  θηροφύλακας Γιώργος Σκύβαλος οι οποίο με προσοχή έπιασαν τον ερωδιό και τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο.

Ο Γιάννης Φούσκης το περιέθαλψε και όπως είπε στο fonien.gr το πουλί έχει ένα τραύμα στο μα΄τι το οποίο μπορεί να έχει γίνει σε μάχη με γάτα ή άλλο ζώο ή και ακόμα να είναι ατύχημα από κάποιο κλαδί. Η κατάσταση του είναι αδύναμη καθώς όπως φαίνεται έχει να φάει μέρες ενώ όπως είπε ο ίδιος  ο κτηνίατρος το ενδημικό πουλί ίσως έχει τραυματιστεί μέρες τώρα. Πλέον το όμορφο αυτό πτινό αφού δέχτηκε την αγάπη των ανθρώπων θα ταξιδέψει στο εργαστήριο του μουσείου φυσικής ιστορίας ώστε να δυναμώσει και να αφεθεί ελεύθερο.
 
ΘΑΝΟΣ Κ