in

Η Ομάδα Γυναικών Σητείας στο πλευρό των απολυμένων, καλούν σε αγώνα.

Η Ομάδα Γυναικών Σητείας της ΟΓΕ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των 22 απολυμένων εργατών στην εταιρεία «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.».
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη, αφού οι απολύσεις ακολούθησαν μετά την ίδρυση του σωματείου των εργατών. Πρόκειται για πρωτοφανή τρομοκρατία της διοίκησης της εταιρείας, επειδή οι εργαζόμενοι άσκησαν το δικαίωμά τους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός πώς εργαζόμενοι που δούλευαν στην εταιρεία κατά μέσο όρο πάνω από 10ετία, εν μια νυκτί κρίθηκαν «ανίκανοι» και πετάχτηκαν στον δρόμο, όταν μάλιστα ο κύριος μέτοχος της εταιρείας είναι η Μητρόπολη. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Σε μια εποχή όπου καταπατούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταργούνται  οι συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις , εξαπλώνονται συνεχώς  οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι άθλιες συνθήκες δουλειάς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες, είναι αναγκαίο οι εργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι να  φέρουμε εμείς τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στο επίκεντρο, κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής που τους υπηρετεί, με τον συλλογικό αγώνα, την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του λαού.
Οι εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τι σημαίνει ανασφάλεια, απληρωσιά, ανεργία, η αγωνία για την επιβίωση της οικογένειας.
Απαιτούμε :
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Στηρίζουμε τον αγώνα σας, παίρνουμε θέση δίπλα σας στη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία Σητείας την Τρίτη 27/6/2017 και ώρα 8:00 μμ.
Καλούμε όλες τις  γυναίκες, τους συλλόγους τα σωματεία ,όλο τον Σητειακό λαό να συμπαρασταθεί.