in

Η νέα τάση: Σχέση με ρομπότ του σεξ [VIDEOS]

Οι γυναίκες της βιομηχανίας του πορνό πιστεύουν ότι τα ρομπότ του σεξ θα τους πάρουν τις δουλειές. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για την εποχή των digisexuals, τους ανθρώπους που θα έχουν σχέση με ρομπότ. Ένας οίκος ανοχής στην Βαρκελώνη αντικατέστησε με ρομπότ του σεξ τις ιερόδουλες. Οι δουλειές στο Lumidolls γνώρισαν τέτοια δημοφιλία που ο οίκος ανοχής θα γίνει franchise σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Μετά το σεξ τι;

Στη Μεγάλη Βρετανία τα πράγματα έχουν περάσει σε άλλη πίστα. Πελάτες -ικανοποιημένοι- δηλώνουν ότι τα sex robots τους έσωσαν την ζωή, κάποιοι παντρεύτηκαν τα ρομπότ μετά την διάλυση του γάμου τους και κάποιοι έσωσαν τον γάμο τους αγοράζοντας ένα sex robot και γλιτώνοντας τα χρήματα της διατροφής ενός διαζυγίου. Εκπρόσωπος της πιο δημοφιλούς κατασκευαστικής εταιρείας ανθρωπόμορφων ρομπότ του sex, της RealDoll, δηλώνει ότι ο πιο σημαντικός λόγος που αγοράζει κανείς ένα sex robot είναι και ο προφανής. Να κάνει σεξ μαζί του.
Συμπλήρωσε βέβαια ότι υπάρχουν και μερακλήδες που επιλέγουν μια τέτοια κούκλα για να την χαζεύουν ως κομμάτι μοντέρνας τέχνης. Ο CEO της εταιρείας Abyss Creations, Ματ Μακ Μούλεν που ασχολείται σοβαρά χρόνια τώρα με την τεχνητή νοημοσύνη στις κούκλες/ρομπότ για να καταφέρει το άγιο δισκοπότηρο κάθε τέτοιας εταιρείας, τον ρεαλισμό και την συναισθηματική εμπλοκή, δηλώνει ότι υπάρχουν πελάτες του που θέλουν να αφαιρέσουν εντελώς τις γυναίκες από την ζωή τους. Στην DS Doll Robotic Head υπάρχουν ρομπότ με δέρμα σιλικόνης που ελέγχονται μέσω smartphone και μπορούν να μιλάνε, να τραγουδάνε και να σου χαμογελάνε. Αρκεί να θέλεις ένα ρομπότ που ξέρει κινέζικα.

Στην Ιαπωνία οι έρευνες δείχνουν ότι το αντρικό φύλο είναι πλέον έτοιμο να γυρίσει την πλάτη του στις γυναίκες και να συνάψει σχέσεις με τα ρομπότ. Πάνω από 2000 ρεαλιστικές κούκλες με την κωδική ονομασία Dutch Wives πωλούνται κάθε χρόνο με λιανική τιμή 5.300€. Στην Ασία τα ταμπού είναι εύθραυστα. Οι ιδιοκτήτες των sex robots αισθάνονται άνετα να κουβαλήσουν την σχέση τους σε παραλίες και δημόσιους χώρους.
Οι κατασκευαστές για να προωθήσουν τα προϊόντα τους υπόσχονται ότι βρήκαν την λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Υπάρχει και το Foundation for Responsible Robotics που δίνει οδηγίες για τη βιομηχανία που δεν έχει νομοθετικές ρυθμίσεις- ακόμη. Περιμένουν εναγωνίως το Γενάρη για να φτάσει στις προθήκες των καταστημάτων η Χάρμονι 2.1, το πιο ρεαλιστικό sex robot που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα, με προφορά Σκοτσέζας, τριάντα διαφορετικά πρόσωπα για να επιλέξει ο αγοραστής και δεκαέξι σωματότυπους που ικανοποιούν τις ορέξεις κάθε χρήστη.
Η Χάρμονι 2.1 θα έχει δεκαοκτώ διαφορετικές προσωπικότητες για να επιλέξει ο σύντροφός της (χαρούμενη, ντροπαλή, αισθησιακή) και μπορεί να διαμορφωθεί το μέγεθος του στήθους της από ΑΑ έως FFF. Ο χρήστης θα μπορεί να έχει διάδραση με το robot μέσω tablet ή smartphone. Η Χάρμονι που θα κοστίζει από 8700€ – 172.500€ είναι το καμάρι της εταιρείας του Μακ Μακ Μούλεν που την έχει προγραμματίσει να υποδέχεται τον ιδιοκτήτη της με την φράση “Τι καλά που ήρθες σπίτι αγάπη μου, πώς ήταν η μέρα σου”.
Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. O Μακ Μούλεν πιστεύει ότι οι περισσότεροι πελάτες του αναζητούν περισσότερο συντροφιά παρά την σεξουαλική πράξη. “Θέλουν να υπάρχει κάποιος σπίτι να τους κάνει μια αγκαλιά και να κρατήσουν το χέρι του” δηλώνει στην Daily Mail.  “Φυσικά επικεντρώθηκαν οι μελέτες στο πρόσωπο του ρομπότ, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι άντρες σε μια γυναίκα. Δεν πουλάμε το σεξ. Δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό κομμάτι στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι πελάτες μας δεν είναι αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμους. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι χήροι που αναζητούν συντροφιά” συνεχίζει.
Η συντάκτρια των New York Times και εμπνευστής της καμπάνιας Everyday Sexism Project (everydaysexism.com) Λόρα Μπέιτς θεωρεί ότι τα sex robots προωθούν την κουλτούρα του βιασμού και ότι παρέχουμε στους δράστες ένα ασφαλές τρόπο να βιάζουν ομοιώματα γυναικών. “Θα σκεφτόσασταν ποτέ να αγοράσετε ρεαλιστικά ανθρωπόμορφα ρομπότ για να τα μαχαιρώσετε ή να τα δολοφονήσετε με όποιο τρόπο θέλετε;” αναρωτιέται- εύλογα.
Σε πρόσφατο φεστιβάλ τεχνολογίας άντρας κακοποίησε σεξουαλικά ρομπότ αξίας 3.500€ (το έσπασε και βρέθηκε λερωμένο με σπέρμα). Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ που παίχτηκε στο κανάλι Channel 4 και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Αγγλία, το The Sex Robots Are Coming, πάνω από το 50% των Γερμανών θα μπορούσε να βάλει ένα sex robot στη ζωή του. Στην Αγγλία το ποσοστό είναι σχεδόν το ίδιο. Οι εταιρίες της Κίνας έχουν επενδύσει πολλά χρήματα προσπαθώντας να πετύχουν συσπάσεις στα τεχνητά αιδοία των sex robots κατά την διάρκεια του οργασμού.

Ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ, ο 58χρονος Τζορτζ ζει με τρία ρομπότ του σεξ και παραδέχτηκε ότι κάνει σεξ μαζί τους περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα. Τους αγοράζει ρούχα, τις βάφει και με την αγαπημένη του ξανθιά sex robot, την Έιπριλ πηγαίνουν μαζί για ψώνια. Στην Αγγλία οι εφημερίδες γέμισαν με άρθρα που τονίζουν την ομοιότητα των sexbots με τις πορνοστάρ (έχουν τεράστια στήθη, χυμώδη οπίσθια και φουσκωτά χείλη) υπονοώντας ότι πρόκειται για μια μισογυνίστικη μπίζνα. Θεωρούν ότι αν ο αγοραστής βαρεθεί την σύντροφό του μπορεί απλά να την στείλει στο εργοστάσιο για upgrade ή να φωνάξει τον μάστορα να την φτιάξει μαζί με τον καυστήρα. Οι άντρες θεωρούν ως αντεπιχείρημα το γεγονός ότι οι γυναίκες αγοράζουν δονητές. Ωστόσο οι δονητές δεν λειτούργησαν ποτέ ως υποκατάστατο ενός άντρα ή οδήγησαν στην σκέψη ότι οι άντρες είναι περιττοί.
Οι φεμινίστριες φοβούνται ότι τα sexbots θα αντικαταστήσουν όχι απλά το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων αλλά τον τρόπο που οι άντρες ορίζουν την σχέση τους με μια γυναίκα. Θέλουν βελτιωμένες εξωτερικά γυναίκες με συγκεκριμένα κιλά και μέγεθος στήθους, που δεν μιλάνε και υποκύπτουν στις ορέξεις τους μόλις πατηθεί το κουμπί τους. Ο Σέρτζι Ράμος που σχεδίασε το sexbot Samantha (την πρωταγωνίστρια  ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο αγγλικό κανάλι BBC τον περασμένο Αύγουστο) υποστηρίζει ότι ήταν τόσο ρεαλιστική η εμπειρία των ανδρών που την δοκίμασαν σεξουαλικά ώστε άρχισαν να αναπτύσσουν συναισθήματα. Μήπως στο προσεχές μέλλον η φυλή των digisexuals ανδρών θα προτιμούν να κοιμούνται με sexbots παρά με κανονικές γυναίκες;
Η Λιν Χολ, του τμήματος Επιστημών Πληροφορικής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Sunderland θεωρεί ότι τα ρομπότ μπορούν να δημιουργήσουν «μία καταπληκτική σεξουαλική εμπειρία. Υπάρχουν τόσα πλεονεκτήματα στο σεξ με ρομπότ…Είναι ασφαλές, δεν κολλάτε νοσήματα, μπορείτε να έχετε τον έλεγχο», λέει η ερευνήτρια που θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
 

MY LIFE WITH MY ROBOT PARTNER


Realistic-looking robot with soft skin, soothing voice


 

Meet Harmony, the world's first AI sex robot


 
ΠΗΓΗ: protothema.gr