in ,

Η κλήση της Τροχαίας που δε θα μπορεί να… «σβηστεί»

Δεν θα «σβήνονται» οι κλήσεις και κατά συνέπεια τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), λόγω λανθασμένου προσδιορισμού του χρώματος του οχήματος, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο «η μη ταυτόσημη αναγραφή του χρώματος του οχήματος στο έντυπο της παράβασης και στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, δεν συνιστά λόγο ακύρωσης της παράβασης στην περίπτωση που από τα υπόλοιπα αναφερόμενα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για το ίδιο όχημα».

Γιατί ελήφθη η εν λόγω απόφαση;

O λόγος που το ΥΜΕ προχώρησε σε αυτή την εγκύκλιο έχει να κάνει με το γεγονός πως ακυρώνονταν πάρα πολλές κλήσεις εξαιτίας διαφορετικού χρώματος του οχήματος είτε από λάθος είτε από την τοποθέτηση ειδικών μεμβρανών αλλαγής χρώματος οι οποίες είναι αυτοκόλλητες.

Με τις μεμβράνες κάποιοι επιτήδειοι κατάφερναν επικαλούμενοι τη σχετική νομοθεσία να ακυρώνουν πολύ υψηλές κλήσεις κυρίως από υπερβολική ταχύτητα καθώς επικαλούνταν ότι το όχημά τους φέρει άλλο χρώμα λόγω των μεμβρανών και έτσι δεν πλήρωναν το πρόστιμο, γλίτωναν από τους πόντους ποινής και δεν έχαναν το δίπλωμά τους.

neakriti.gr