in ,

Η επιστολή από τον ΟΚΥΔΑΝ για τα κρούσματα στην Αμμούδα

Ο ΟΚΥΔΑΝ έστειλε το κείμενο που ακολουθεί για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου


O Oργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών ενημερώνει ότι αργά το βράδυ της Τρίτης 26/1 επιβεβαιώθηκαν δύο θετικά κρούσματα covid-19 από παιδαγωγούς του Βρεφ/κού Σταθμού Αμμούδας. Αμέσως μετά και κατόπιν αναλυτικών οδηγιών του ΕΟΔΥ ,ενημερώθηκαν τηλεφωνικά όλοι οι γονείς των παιδιών των συγκεκριμένων τμημάτων, ώστε τα παιδιά να μπουν σε 14ημερη καραντίνα.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ο Σταθμός να παραμείνει κλειστός για τα επόμενα τρία 24ωρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση.Την Τετάρτη 27/1 αργά το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε και τρίτο θετικό κρούσμα παιδαγωγού από τον ίδιο Σταθμό.
Για τους λόγους αυτούς ο ΟΚΥΔΑΝ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 7η ΥΠΕ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 28/1 στο χώρο του Σταθμού απολύμανση από ειδικό συνεργείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν μοριακά τεστ στα παιδιά των τριών τμημάτων, όπου εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα , καθώς και σε όλο το προσωπικό του Σταθμού.
Η συντονίστρια covid δήμου Αγίου Νικολάου Ευαγγελία Φανουράκη είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και θα υπάρξουν και νεότερες ανακοινώσεις για κάθε πιθανή εξέλιξη.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών
Θωμάς Χαριτάκης