in , , , ,

Η γνώση δεν είναι ποτέ βαρετή…

Στην διάρκεια του καλοκαιριού πέρα από τις διακοπές και τη ξεκούραση είναι και μια καλή ευκαιρία για εποικοδομητικά εργαστήρια που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με ανάγνωση και μαθήματα. 

Πρόκειται για ένα εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά 10 έως 12 ετών και το μόνο που δεν θα κάνει θα είναι να ασχοληθεί με την γραφή και την ανάγνωση, δεν θα είναι μια συνέχεια του  όπως επισημαίνει η υπεύθυνη της λειτουργίας του Καλλιόπη Κλώντζα που έχει φοιτήσει στο International School of Storytelling στην Μεγάλη Βρετανία. 

Το εργαστήριο θα γίνει στο φιλόξενο πάντα χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων και θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη με αν καθαρό βιωματικό χαρακτήρα και θα βασίζεται στην προφορικότητα και θα έχει διάρκεια 5 εβδομάδες.   

«Τα παιδιά μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία μαθαίνουν τον τρόπο να αφηγούνται  λαϊκές ιστορίες με τη χρήση του προφορικού λόγου. 

Αναπτύσσουν περαιτέρω τη φαντασία τους και την ικανότητά τους να περιγράφουν εικόνες και δράσεις, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τον προφορικό λόγο  με μεγαλύτερη δεξιότητα τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και όταν αφηγούνται ιστορίες.

 Αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν απευθύνονται σε κοινό και αναπτύσσουν δεξιότητες ώστε να κρατούν εναργές το ενδιαφέρον του ακροατή.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Καλλιόπη Κλώντζα.  

Το εργαστήριο θα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11 με 12.30 περιλαμβάνει: ατομικές και ομαδικές ασκήσεις μυθοπλασίας, ασκήσεις για την δόμηση του λόγου στα πλαίσια μιας αφήγησης , ασκήσεις για την αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων- ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης, ασκήσεις σωστής εκφοράς του λόγου, ασκήσεις αναπνοής, ομαδικά παιχνίδια με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας (πολλά από αυτά παραδοσιακά) και τραγούδια και χορούς (πολλά από αυτά παραδοσιακά).

 «Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει την προσπάθεια αυτή ώστε την περίοδο του χειμώνα να γίνει ένα πιο μεγάλο εργαστήρια ακόμα και για ενήλικες» είπε. 

Προαιρετικά στο τέλος του εργαστηρίου θα μπορούσε να γίνει μια κλειστή  για το κοινό παρουσίαση που θα απευθύνεται μόνο στους γονείς- συγγενείς και φίλους των παιδιών, ώστε τα παιδιά να έχουν μια πρώτη εμπειρία αφήγησης στο ασφαλές περιβάλλον που αποτελεί ο κύκλος των οικείων προσώπων. Τηλέφωνα για πληροφορίες 6973749523 και 6977273723.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ