in ,

Η γιορτή του Beach Volley στον Άγιο Νικόλαο

Τα γιορτινά της έχει ήδη φορέσει η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης, που είναι πανέτοιμη να φιλοξενήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουλίου τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley, που συνδιοργανώνονται από την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, τον Δήμο Αγίου Νικολάου, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου (ΠΑΟΔΑΝ) και την Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ).
Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της άμμου δίνουν ραντεβού στην πανέμορφη «παραλία Άμμου» δίπλα στη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου, η οποία θα διαμορφωθεί αναλόγως για τις ανάγκες του σπουδαίου αυτού τουρνουά, που περιμένουν «πως και πως» οι ανά την Ελλάδα φίλοι του αθλήματος και φυσικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι αθλητές.
Από την τελική φάση του Αγίου Νικολάου θα προκύψουν οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες για την σεζόν 2016-17 και όπως είναι επόμενο η αδρεναλίνη έχει ήδη ανέβει στα ύψη.
Οι άνθρωποι του Δήμου υπόσχονται ότι η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του Beach Volley, αφού στόχος τους είναι να καθιερώσουν ως θεσμό τη διοργάνωση στον Άγιο Νικόλαο τέτοιου βεληνεκούς τουρνουά του αθλήματος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Εξάλλου ο Άγιος Νικόλαος έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο αθλοτουριστικών εκδηλώσεων με διοργανώσεις πανελληνίου αλλά και διεθνούς βεληνεκούς, όπως έγινε και φέτος με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου και το διεθνή αγώνα Cliff  Diving σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος από τα βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου.
Αντώνης Ζερβός: «Σημαίνοντα ρόλο στην Κρήτη ο Άγιος Νικόλαος»
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβού ο οποίος τόνισε: «Η τελική φάση του Παννεληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley είναι ένα σημαντικότατο και κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, αφού θα βρεθούν στην πόλη μας οι καλύτεροι αθλητές και οι καλύτερες αθλήτριες και θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες της χρονιάς.  Ο Άγιος Νικόλαος γνωρίζει άριστα να διοργανώνει μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και να αναπτύσσει ταυτόχρονα τον αθλητισμό και τον τουρισμό προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα μαζί με την ξεκούρασή τους να παρακολουθήσουν και μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Ο Δήμος και ο ΠΑΟΔΑΝ, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Χάρη Αλεξάκη και τον πρόεδρο του Πρόεδρο του Οργανισμού, Λευτέρη Ραφαϊλάκη, Ομοσπονδιακού Προπονητή του ΣΕΓΑΣ, έχουμε αναλάβει και φέρει εις πέρας μεγάλες εκδηλώσεις και έχουμε αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τον αθλητικό τουρισμό.
Η περιοχή μας μπορεί να παίξει σημαίνοντα ρόλο στην καλοκαιρινή περίοδο για όλη την Κρήτη. Η διοργάνωση των τελικών του Beach Volley από μόνη της είναι μια κορυφαία εκδήλωση. Θα δώσουμε τη χαρά σε όλους τους φίλους του αθλήματος απ’ όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και στους τουρίστες που θα βρίσκονται στην πόλη μας, να περάσουν ευχάριστα απολαμβάνοντας τις διακοπές τους παράλληλα με την παρακολούθηση των σπουδαίων τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley.
Πιστεύω ότι ο Δήμος μας μπορεί να καθιερώσει ως θεσμό το Beach Volley σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, όπως συμβαίνει και με το Cliff Diving.
Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι με τις χορηγίες τους προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια, ώστε να μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοιου βεληνεκούς εκδηλώσεις».
Από το Γραφείο Τύπου της Διοργάνωσης