in , , , ,

Η αύξηση, οι απουσίες, ο ανιστόρητος και οι αλήθειες του Ζερβού που κέρδισαν το χειροκρότημα, [VIDEO HD]

Αλήθειες που χειροκροτήθηκαν είπε στην ημερίδα για τον τουρισμό που έγινε το Σάββατο στην Χερσόνησο με πρωτοβουλία του ταξιδιωτικού οργανισμού TEZ Tour ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Αλήθειες που αφορούν την αδυναμία της πολιτείας, τις άστοχες επιλογές της, και τις βιαστικές τις πρωτοβουλίες. Αλήθειες που όταν έρχονται αντιμέτωπες με την πραγματικότητα αναδεικνύουν την ίδια στιγμή κάθε έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος.
 
Ο ίδιος έθιξε την απουσία ξανά από μια εκδήλωση όχι μόνο του Υπουργού  ή της αναπληρώτριας υπουργού, ούτε καν του γενικού γραμματέα ή έστω κάποιου κυβερνητικού εκπροσώπου ώστε να ακούσει τις αγωνίες, τις σκέψεις τις ιδέες της ίδιας της κοινωνίας, ίσως. «Αυτό δείχνει ότι υπάρχει υποβάθμιση όλων μας από την πολιτική εκπροσώπηση η οποία θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι δεν μπορεί ούτε να σχεδιάζει μόνο του ούτε και να αποφασίζει μόνο για τον τουριστικό σχεδιασμό που μας αφορά όλους.
Είναι θέματα που αφορούν και άλλα υπουργία επίσης, πολιτισμού και ανάπτυξης διότι πέρα από την αύξηση του ΦΠΑ, ξανά, είχαμε και την αύξηση του εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους. Στην Σπιναλόγκα μάλιστα η αύξηση είναι 400 % και από  2 ευρώ το κάνανε 8, με ότι αυτό και να σημαίνει για τα ήδη κλεισμένα πακέτα και στην αίτηση που καταθέσαμε όλοι μα όλοι οι παράγοντες της περιοχής λάβαμε από τον ανιστόρητο Υπουργό, μας πάγωσε, στην κυριολεξία.
 
Είπε ότι η Σπιναλόγκα δεν είναι χώρος αρχαιολογικός αλλά κοινωνικός, τόσα χρόνια όμως η πολιτεία εισπράττει τεράστια ποσά, αν λοιπόν είναι κοινωνικός χώρος ας μας το δώσει και ξα μας εμάς τι θα κάνουμε πι κάτω.» είπε με τους εκπροσώπους όλων των φορέων να κάνουν λόγο για μια απαράδεκτη απόφαση που στην επίπτωση της Σπιναλόγκας θα επιφέρει  την ερήμωση της και την κάθετη πτώση των εισιτηρίων καθώς όλα τα σκάφη θα περιφέρουν τους επισκέπτες γύρω γύρω από το νησί και θα τους εξηγούν τι εικόνες υπάρχουν μέσα.
« Από το 1982, που ξεκίνησα να συμμετέχω στα κοινά, καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να διαμορφώσει μια συνολική τουριστική προοπτική ώστε να μπορούμε έως και σήμερα να διαχειριζόμαστε πιο σωστά, αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα τον τουρισμό στην χώρα και στο νησί μας. Σαν χώρα ακόμα δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο οπότε όλα γίνονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως και η σημερινή ημερίδα άλλωστε που αφορά τις ανατολικές χώρες που είναι ένα διαφορετικό κοινό με άλλες απαιτήσεις. Η καλή συνεργασία ευτυχώς της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β΄ βαθμού με τους επιχειρηματίες του τουρισμού ανέκαθεν είχαν μια καλή συνεργασία, ενώ η συνδρομή της περιφέρειας κυρίως τα τελευταία χρόνια που στο τιμόνι έχει τον Σταύρο Αρναουτάκη κάνει στοχευόμενες ενέργειες για τον τουρισμό όλης της Κρήτης.» είπε ακόμα και θέλοντας να θίξει την προχειρότητα που η πολιτεία αντιμετωπίζει την προβολή της χώρας και άρα τον τουρισμό αναφέρθηκε στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας όπου οι επισκέπτες άλλαξαν δρόμο καθώς τα σκουπίδια ανάγκασαν τους διοργανωτές να τους μετακινήσουν από άλλους δρόμους αλλά και η απουσία έστω μιας καντίνας εκεί κοντά για ένα μπουκάλι νερό έδειξε ότι κανείς δεν σκέφτεται ούτε οργανώνει σχεδόν τίποτα.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ