in

Η άλλη …Βραζιλία! [VIDEO – PICS]

Ότι είναι το ποδόσφαιρο για τα αγόρια της Βραζιλίας, είναι το modeling για τα κορίτσια: η διέξοδος από τη φτώχεια. Απ’ όταν οι ατζέντηδες βρήκαν τη Gisele Bündchen οι μάνες της χώρας οραματίζονται πως η κόρη τους θα είναι το επόμενο supermodel του έθνους. Κάπως έτσι εντόπισαν τις Alessandra Abrosio και Adriana Lima, μεταξύ πολλών άλλων που θα σου δείξω εδώ. Πρώτα βέβαια, θα σου πω 1-2 πράγματα.

Σε ρεπορτάζ του ABC News στη χώρα, επί του προκειμένου, είχε ξεκαθαριστεί πως “οι γονείς κάνουν ουρές, ώστε οι κόρες τους να γίνουν το πρόσωπο του μέλλοντος”. Παρεμπιπτόντως, ο τίτλος του ρεπορτάζ ήταν “the model factory” και η βάση της ιστορίας ήταν η Gisele Bündchen. Δηλαδή, όλοι οι γονείς ήθελαν να δουν τις κόρες τους να γίνονται η επόμενη Gisele. Ή η επόμενη Alessandra Abrosio ή… έστω η επόμενη Adriana Lima.
Η Abrosio εξηγούσε στο ρεπορτάζ πως “το 2000 όλοι ήταν τρελοί για τις Βραζιλιάνες. Για τα σώματα μας, τις καμπύλες μας, τα μαλλιά μας, τον αισθησιασμό μας. Αναζητούσαν την αλλαγή στο χώρο της μόδας και οι Βραζιλιάνες μπήκαν στο επίκεντρο”. Και πού πήγαιναν οι scouts; Έξω από τα σχολεία, μιλώντας με κορίτσια που ήταν ακόμα και ανήλικα. Έτσι είχαν βρει οι ειδικοί και την Abrosio. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από αυτή.

Τη βρήκε ατζέντης όταν ήταν 12 χρόνων, στο χωριό της (Erechim). Άρχισε τα μαθήματα και στα 14 έφτασε στις 20 φιναλίστ του διαγωνισμού Elite Model Look, της Βραζιλίας. Είχε ήδη “διορθώσει” τα αυτιά της. Στα 35 η ύψους 1.76 καλλονή, μητέρα δυο παιδιών, κερδίζει 5 εκατ. δολ. το χρόνο -τα περισσότερα από το συμβόλαιο που έχει με την εταιρία Victoria’s Secret-, ενώ σχεδιάζει και τη δική της σειρά με μαγιό. Από το 2008 είναι αρραβωνιασμένη με τον επιχειρηματία Jamie Mazur -έχει δική του εταιρία denim. Για την ιστορία, η Abrosio έχει πολωνικό και ιταλικό αίμα στις φλέβες της.

Adriana Lima

Την Πέμπτη 4/8 το 35χρονο “αγγελάκι” της Victoria’s Secret ήταν μεταξύ εκείνων που μετέφεραν την ολυμπιακή φλόγα στο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, στο Ρίο, για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η εκπρόσωπος της Maybelline κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό “Supermodel of Brazil” όταν ήταν 15 χρόνων και την επόμενη χρονιά πήρε τη δεύτερη θέση στο “Supermodel of the world”. Την ίδια ημέρα πήρε και συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Model, στη Νέα Υόρκη. Τα ετήσια κέρδη φτάνουν στα 9 εκατ. δολ., ενώ έχει ρίζες στην Ελβετία, την Αφρική, την Ιαπωνία και τη Δυτική Ινδία. Μετά τον αρραβώνα της με τον Lenny Kravitz, παντρεύτηκε τον Μarko Jaric, απέκτησαν δυο κόρες και πλέον είναι μόνη.

Emanuela de Paula

Έκανε τα πρώτα μαθήματα στο modeling, όταν ήταν 9 χρόνων. Σύντομα “έκλεισε” την πρώτη διαφήμιση -για supermarket. Οι επαγγελματίες την ανακάλυψαν στα 15, στους δρόμους του Recife, πρωτεύουσα του Pernambuco -στα βορειοανατολικά της χώρας-, 40′ μακριά από τη γενέτειρα της, Cabo de Santo. Είναι 27 χρόνων. Ο πατέρας της είναι μαύρος και η μητέρα της λευκή. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανήκουν τα πράσινα μάτια. Το 2005 πήγε στη Νέα Υόρκη Έκτοτε έχει δουλέψει για τους καλύτερους. H Naomi Campbell την έχει αποθεώσει και κάθε χρόνο γίνεται πλουσιότερη κατά 3 εκατ. δολ.

Izabel Goulart

Έχει ρίζες στην Ιταλία και την Πορτογαλία. Είναι 31 χρόνων και μέλος οκταμελούς οικογένειας. Στο σχολείο την αποκαλούσαν “καμηλοπάρδαλη”, γιατί ήταν ψηλή και αδύνατη. Στα 14 και ενώ ήταν με τη μητέρα της στο supermarket, ένας κομμωτής την πλησίασε και της πρότεινε να γίνει μοντέλο. Πήγε από το São Carlos, προάστιο του São Paulo, στο κέντρο της πόλης και άρχισε τα μαθήματα. Λίγους μήνες μετά ταξίδεψε για τη Γαλλία. Στα 17 επέστρεψε στην πατρίδα. Έκτοτε βρίσκεται σταθερά στη λίστα με τα “20 πιο σέξι μοντέλα”. Είναι η σύντροφος του Γερμανού τερματοφύλακα της Paris Saint Germain, Kevin Trapp. Έγινε η πρωταγωνίστρια video του καναλιού που ‘χει η Vogue στο YouTube, ώστε να παρουσιάσει τα αγαπημένα της μέρη στο Ρίο ντε Τζανέιρο στους επισκέπτες των Αγώνων.

Ana Beatriz Barros

Στα 13 είχε πάει διακοπές με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Patricia στο Rio de Janeiro -από το σπίτι τους, στην Itabira των 107.721 κατοίκων, πόλη γνωστή ως “η πρωτεύουσα της ποίησης”. Εκεί τη βρήκε εκπρόσωπος του Elite Model Management. Η 34χρονη εκπρόσωπος της Intimissimi, ύψους 1.80, είναι αυτή που είδατε σε άπειρες φωτογραφίες φέτος, λόγω του γάμου της με Ελληνο-αιγύπτιο εκατομμυριούχο, Karim El Chiaty στη Μύκονο. Για την ιστορία και η αδελφή της έγινε μοντέλο. Η οικογένεια της έχει καταβολές σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία.

Cintia Dicker

Ανήκει στα πιο σέξι μοντέλα της βιομηχανίας, είναι 29 χρόνων, ύψους 1.78 και έχει γερμανική καταγωγή. Γεννήθηκε στο Campo Bom του Rio Grande do Sul (πέμπτη πιο δημοφιλής πόλη της χώρας, στο νοτιότερο μέρος της), φυσικά και είναι “αγγελάκι” της Victoria’s Secret (φευ), έχει περπατήσει στις πασαρέλες των μεγαλύτερων σχεδιαστών και τα χρήματα που κερδίζει από φωτογραφίσεις για το Sports Illustrated, τα δίνει στα φιλανθρωπικά με τα οποία ασχολείται.

Camila Alves

Η σύζυγος του Matthew ΜcConaughey (του ηθοποιού) και μητέρα των παιδιών του, είναι 34 χρόνων, ύψους 1.75 και ξεκίνησε την καριέρα της λίγο αργά, συγκριτικά με τις προηγούμενες. Για την ακρίβεια, έζησε στη Βραζιλία μέχρι τα 15, οπότε πήγε στο Los Angeles για να επισκεφτεί τη θεία της και έμεινε. Για τέσσερα χρόνια καθάριζε σπίτια και σέρβιρε σε εστιατόρια και στα 19 αποφάσισε να διεκδικήσει καριέρα στο modeling. Για αυτό και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Σχεδιάζει τσάντες με τη μητέρα της, ενώ είναι εκ των ιδρυτών εταιρίας οργανικών κατεψυγμένων παιδικών τροφών.

Isabeli Fontana

Από το επίθετο καταλαβαίνεις πως έχει ιταλικές ρίζες. Στα 13 έφτασε στον τελικό του Elite Model Look (1996) και την επόμενη χρονιά, μετακόμισε από το Curitiba της Βραζιλίας, στο Μιλάνο για να κάνει καριέρα. Στα 16 εμφανίστηκε στον κατάλογο της Victoria’s Secret και μετά υπέγραψε συμβόλαιο με τους Versace, Raplh Lauren και Valentino. Ακολούθησαν ουκ ολίγοι άλλοι και το 2008 μπήκε στη λίστα του Forbes με τα 15 πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα (κέρδιζε 3 εκατ. δολ. και ήταν στην 112η θέση). Είναι μητέρα δυο αγοριών, έχει πάρει δυο διαζύγια και το 2013 διέλυσε έναν αρραβώνα (με τον γιο του Bob Marley, Rohan).

Lais Ribeiro

H 25χρονη έκανε τα πράγματα… κάπως ανάποδα. Πρώτα απέκτησε το γιο της, Alexandre και μετά ασχολήθηκε με το modeling. Μια φίλη της, από το ίδιο χωριό (Teresina) που σπούδαζε νοσηλευτική, παράλληλα έκανε δουλειές μοντέλου και την κάλεσε στο πρακτορείο της. Εκείνη πήγε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Σε τρεις μήνες πήγε στη Νέα Υόρκη και σε ένα χρόνο (το 2009) περπατούσε στις καλύτερες διεθνείς πασαρέλες. Ήταν το μοντέλο που είχε “κλείσει” τις περισσότερες δουλειές (27) στην εβδομάδα μόδας του São Paulo, το 2011. Από το 2015 συνεργάζεται με τη Victoria’s Secret, εταιρία με την οποία συνεργαζόταν από το 2010.

Fernanda Motta

Φυσικά και είναι στο Ρίο ντε Τζανέιρο και φυσικά ποστάρει στους λογαριασμούς που έχει στα social media σχόλια και videos που αφορούν τους Αγώνες. Η 35χρονη από το Camps dos Goytacazes (είναι στα βόρεια του Ρίο) εντοπίστηκε από scout ταλέντων, όταν ήταν 16 χρόνων στην παραλία Guarapari, 47 χιλιόμετρα νότια της Vitoria. Ακολούθησαν άπειρα εξώφυλλα σε κορυφαία περιοδικά μόδας, διαφημίσεις για πολύ μεγάλες εταιρίες μόδας και άλλες (πχ Rolex), τέσσερις παρουσίες σε τεύχη Sports Illustrated Swimsuit Issue και συμβόλαιο με το Elite Model Management στη Νέα Υόρκη, όπου ζει ακόμα.

Lais de Leon

Έχει 1.000.000 followers στο Instagram, όπου δηλώνει γυμνάστρια. Έχει και δικό της site (laisdeleonfitness.com), όπου πουλά online προγράμματα εκγύμνασης. Η γεννημένη στο São Paulo αθλήτρια, είναι bikini model και για την ακρίβεια ασχολήθηκε με το modeling μετά τα 19, οπότε άρχισε και τη γυμναστική. Δηλώνει πειθαρχημένη και φιλόδοξη και αγαπημένος της αθλητής είναι ο Floyd Mayweather. Είναι 28 χρόνων, έχει ρίζες στον Παναμά, έζησε για χρόνια στο Μιλάνο και έγινε γνωστή από το διαγωνισμό “Ηometown hotties” του περιοδικού Maxim, το 2009, όταν έφτασε στον τελικό της διαδικασίας.