in

«Ημέρα TUI» : Συνάντηση Joussen με Αλ. Τσίπρα, 10 νέα ξενοδοχεία, υποσχέσεις για επενδύσεις (PICS)

«Ημέρα TUI», το τελευταίο 24ωρο, καθώς η ηγεσία του κορυφαίου παγκόσμια τουριστικού ομίλου βρίσκεται στην Ελλάδα, με αποτελέσματα εξόχως σημαντικά για την χώρα μας και τον ελληνικό Τουρισμό.
Παρακολουθήσαμε από πολύ κοντά, την επίσκεψη του Fritz Joussen και του επιτελείου του, και θα ακολουθήσουν αναλυτικά ρεπορτάζ για όσα έγιναν, τόσο μπροστά, όσο και πίσω, από τις πόρτες.
Διαβάστε επίσης: Η TUI αγαπάει την Ελλάδα και δεν το κρύβει!

Οι ειδήσεις της σημαντικής επίσκεψης σε τίτλους:

  • Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Fritz Joussen, ο οποίος συνοδευόταν από την Thomas Ellerbeck και τον Μιχάλη Μαυρόπουλο, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, του προέδρου του ΕΟΤ Χαράλαμπου Καρίμαλη και της αντιπροέδρου Αγγελικής Χονδροματίδου
  • Η συνάντηση ενώ ήταν προγραμματισμένης διάρκειας 20 λεπτών, τελικά διήρκεσε μία ώρα και διακόπηκε εξαιτίας ταξιδιού του πρωθυπουργού.
  • Συζητήθηκαν πεδία ενδιαφέροντος για επενδύσεις του ομίλου στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερης συνεργασίας
  • Ο Fritz Joussen ανακοίνωσε την κατασκευή 10 ακόμη ξενοδοχείων του ομίλου στην επόμενη τριετία στην Πελοπόννησο και στα νησιά.
  • Η TUI έφερε 10% περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα το 2017, έναντι του 2016, και αντίστοιχη αύξηση αναμένεται και το 2018.
  • O επικεφαλής του ομίλου TUI επιβεβαίωσε απαντώντας σε ερώτηση του money-tourism.gr, τις συναντήσεις με κορυφαίους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, εκτός Τουρισμού, με έμφαση στις τράπεζες και το real estate, στην κατεύθυνση της αναζήτησης επενδυτικών ευκαιριών.
  • Το πρόγραμμα τουρισμός στην Ελλάδα 365 ημέρες που προωθεί το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού και προσωπικά η υπουργός Έλενα Κουντουρά, έχει την στήριξη της TUI και προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
  • Ζήτησε ενίσχυση των δημόσιων υποδομών, για τις οποίες όπως είπε πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες πραγματοποιούν επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές, με άριστα αποτελέσματα.
  • Τόνισε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η δραστηριότητα της Κρουαζιέρας
  • Χαρακτήρισε άριστη την συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε την σημασία της σταθερότητας για την διενέργεια επενδύσεων. Απαντώντας δε σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι η απόφαση για μαι επένδυση εξαρτάται κυρίως από την θετική προοπτική, την σταθερότητα και την ζήτηση και ελάχιστα από τα πάσης φύσεως κίνητρα.
  • Ερωτηθείς για την υπερφορολόγηση του Τουρισμού, είπε ότι η αύξηση των φόρων, οδηγεί σε μείωση της ζήτησης, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα.

Αυτή την ώρα η ηγεσία της TUI ολοκληρώνει την συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και αναχωρεί από την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ:  money-tourism.gr