in , ,

Ζούμε μέσα στην κοινωνία

Ακόμα μια πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους έκαναν τα  μελή της δραστήριας και παντού παρούσας  Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.

 Χθες το μεσημέρι ο γ.γ της ένωσης Μιχάλης Βασιλάκης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου Στερεός Συγανάκης παρέδωσαν τσάντες με τρόφιμα και ρούχα στο δίκτυο Ελπίζω και στον Οργανισμό Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου. 

Με την πράξη τους αυτή απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως οι ένστολοι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας έχουν κοινωνικές ευαισθησίες και δεν βρίσκονται ποτέ μακριά από τον κοινωνικό ιστό των τοπικών αναγκών ενώ ανταποκρίνονται με όσες δυνάμεις έχουν στις ανάγκες που παρουσιάζονται.

 “Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας στην οποία υπηρετούμε, ζουν οι οικογένειες μας και μεγαλώνουν τα παιδιά μας, τρέφουμε τις ίδιες ευαισθησίες που έχουν και όλοι οι υπόλοιποι ενώ σαφώς και εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση σε ότι αφορά τα εισοδήματα μας. Το αίσθημα δε της ευθύνης που έχουμε προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στην πατρίδα και την υπηρεσία, στους συνανθρώπους μας και στον τόπο μας, παράλληλα εκδηλώνεται και με τις προσπάθειες μας να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε όπου υπάρχει ανάγκη και όπου μας ζητηθεί για το κοινωνικό καλό. Μακάρι να μπορούσαμε να προσφέρουμε πολλά περισσότερα, όλες οι τσάντες προέρχονται από τις χειρονομίας των συναδέλφων και των οικογενειών τους όπου και αυτές πλήττονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Ακόμα όμως και η μεγάλη λειψανδρία στο σώμα μας δεν μας επιτρέπει να προσφέρουμε σαν σώμα να προσφέρουμε περισσότερα.» είπε ο κ. Βασιλάκης δηλώνοντας εκ νέου ότι οι εργαζόμενοι του Λιμενικού θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό των τοπικών φορέων.

 Από την μεριά του ΟΚΥΔΑΝ ο πρόεδρος Μανόλης Αικατερινάκης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του λιμενικού σώματος για αυτή τους την πρωτοβουλία και είπε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση για όλους.

 «Για ακόμα μια φορά οι ένστολοι του τόπου μας δείχνουν ότι το κοινωνικό τους πρόσωπο είναι δεδομένο και το αποδεικνύουν σε κάθε δράση που τους καλούμε να συμμετέχουν είτε από μόνοι τους αναλαμβάνουν  την πρωτοβουλία όπως τώρα.» είπε.

 Η εκπρόσωπος του δικτύου ΕΛΠΙΖΩ Λέτα Τσάκωνα  επιβεβαίωσε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει και τόνισε το μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε όλη την τοπική κοινωνία πως οι ανάγκες των οικογενειών που υποστηρίζονται από το δίκτυο είναι πολλές και υπάρχουν σε όλη την διάρκεια του έτους. 

Από την μεριά του Εργατικού Κέντρου, φορέα που συμμετέχει στο δίκτυο, η αντιπρόεδρος Μαρία Φορτετζανού είπε πως οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό πάντα βρίσκονται δίπλα σε όλες τις ανάγκες που παρουσιάζονται ενώ πάντα αποδέχονται τις όποιες προσκλήσεις τους γίνονται για βοήθεια και συμμετοχή.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ