in ,

Ζεσταίνουν μηχανές οι αγρότες της Κρήτης

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ετοιμάζεται να ζητήσει σύντομα συνάντηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και να του θέσει ένα διεκδικητικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί μέσα από το τελευταίο δεκαήμερο πανελλαδικών κινητοποιήσεων του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, που ανήκει στους δικούς της αγροτικούς φορείς.
Στην Κρήτη υπάρχει, εξάλλου, ανάλογη διαδικασία για τη συνέχιση του αγώνα, ενώ σε όλους τους νομούς της χώρας οι αγροτικοί φορείς που μετέχουν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο εντείνουν τις ενέργειες ακόμα μεγαλύτερης μαζικοποίησης των συλλαλητηρίων και των παραστάσεων διαμαρτυρίας.
Την απόφαση για άμεση συνάντηση με τον Β. Αποστόλου έλαβαν οι συμμετέχοντες στη διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων, μελών Διοικητικών Συμβουλίων Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων.
Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για μια σειρά ζητημάτων, η σύσκεψη αποφάσισε «να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να του θέσει το πλαίσιο αιτημάτων με το οποίο πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης.
Επίσης, να θέσει τα αιτήματα σε όλα τα παραπάνω ζητήματα που παλεύουμε αυτήν την περίοδο και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις: για τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις και την κάλυψη χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στη Ρωσία, για να μην ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου ορίου, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Ταυτόχρονα, να μας ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που μας είχε δώσει στην περίοδο των φετινών μπλόκων, π.χ. ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ, κατάργηση στον φόρο στο κρασί κ.ά.».
Τη συνεδρίαση απασχόλησαν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι από την κυβερνητική πολιτική, ενώ έγινε απολογισμός του αγωνιστικού πανελλαδικού δεκαήμερου δράσης που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις περιοχές της χώρας τέλη Ιούνη και αρχές Ιούλη, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης για τα οποία παλεύει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.
Για τη συνέχεια δόθηκε βάρος στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, στη μαζικοποίηση και την ακόμα καλύτερη λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, ενώ αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά την οποία θα του τεθεί το πλαίσιο αιτημάτων με το οποίο πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης.
πηγη neakriti.gr