in , , ,

Ζερβός: 40 χρόνια μηχανικός και όσα ακούω τα θεωρώ πέρα για πέρα λάθος, video.

Η παρέμβαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού στην σύσκεψη για τον κόμβο της Κριτσάς.
 
δείτε εδώ…


 
Το Δελτίο τύπου απο το γραφείου του Δημάρχου που αφορά την σύσκεψη:
«Τα ζητήματα διαχείρισης των κυκλοφοριακών ζητημάτων, δεν επιλύνονται με λαικές συνελεύσεις… Απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα γίνουν στη βάση των προβλεπομένων από τον Κ.Ο.Κ ρυθμίσεων, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα! Πρωτίστως το Δημοτικό Συμβούλιο και η εκάστοτε δημοτική αρχή, καλείται επί  συγκεκριμένων προτάσεων, που έχουν ελεχθεί αρμοδίως να συζητήσει, να επεξεργαστεί και να διαχειριστεί τις μελέτες που υλοποιούνται, ανεξάρτητα των ευκαιριακών λύσεων που κάποιοι νομίζουν ότι θα λειτουργήσουν σωστά»!
Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση φορέων (6/6) που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ του Ο.Α.Κ. -προκειμένου όπως έγινε γνωστό , να εξεταστούν ζητήματα οδικής ασφάλειας αναφορικά με την λειτουργία του ισόπεδου κόμβου Κριτσάς με την Εθνική οδό Αγίου Νικολάου – Καλό Χωριό.
«Πρόκειται για ένα αστικό κόμβο, είπε ο κ.Ζερβός. Κατά συνέπεια η κύρια κυκλοφορία αφορά κυρίως για τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου ( Ηράκλειο-Σητεία-Ιεράπετρα), περνάει απο την γέφυρα,  και ουσιαστικά δεν επηρεάζει τον συγκεκριμένο κόμβο.
Αναφερόμενος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Λασιθίου παρουσία παραγόντων του Ο.Α.Κ., ο κ. Ζερβός διευκρινίζοντας ότι σύγκλιση της, θα έπρεπε να είχε προταθεί από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, επεσήμανε:
«Τόσο ο κ. Δ.Κουνενάκης, όσο και ο κ. Μ. Κερούλης ως εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ, γνωρίζουν τις διαδικασίες που μέχρι σήμερα έχει κινήσει η δημοτική αρχή, για την βελτίωση των χαρακτηριστικών του συγκεκεριμένου κόμβου , αφού έχουν ενημερωθεί αρμοδίως.
Είναι γνωστό,  ότι το έργο αυτό , εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και είναι απορίας άξιον, γιατί,  τα όποια προβλήματα,συζητώνται σήμερα, δεν εντοπίστηκαν κατά την διαδικασία εκπόνησης της μελέτης,  ώστε η υλοποίησης της να μην αντιμετωπίζει προβλήματα.
Επιπλέον ,ανέφερε: επειδή εντοπίστηκαν σειρά ζητημάτων (κατά την άποψη κάποιων) ,η Δημοτική Αρχή, υπέβαλε πριν την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Κουνενάκη στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΑΚ-πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο για την έγκριση χρηματοδότησης, σύνταξης μελέτης του κόμβου Κριτσάς που περιλαμβάνει πιθανή φωτεινή σηματοδότηση, καθώς και το επίμαχο θέμα της διαχείρισης του ζητήματος κυκλοφορίας των πεζών, ζήτημα που θα έπρεπε να είχε ειδωθεί κατά τον έλεγχο και την έγκριση των μελετών.
Η παραπάνω πρόταση, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό,  έχει ήδη υποβληθεί από τον Μάρτιο του 2016, και σκόπιμο θα ήταν, όπως ανέφερε,  ν΄αξιοποιηθεί από διαθέσιμα ποσά της Δ/νσης Συγκοινωνιακών έργων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τρεις μελέτες που ο Δήμος έχει ζητήσει. Εν προκειμένω: Ο κόμβος Κριτσάς-το Σελληνάρι καθώς και η  διέλευση οχημάτων στον οικισμό Ίστρον Καλού Χωριού.
Όπως επίσης έγινε γνωστό την ερχόμενη Τετάρτη ο εργολάβος του έργου, θα τοποθετήσει νέες πινακίδες και θα προβεί στην  σήμανση βελών επί του οδοστρώματος, προκειμενου να καταδειχτούν  οι κατευθύνεις και να καταστεί ευκολότερη  η κίνηση των οχημάτων.