in ,

Ευχαριστούμε μέσα από τη καρδιά μας. Και μην ξεχνάς παιδί μου : Μια ανάσα είναι η ζωή

…γράφει η Άννα Μετζογιαννάκη  – Τζώρτζη
<<  Ευχαριστούμε μέσα από τη καρδιά μας. Και μην ξεχνάς παιδί μου : Μια ανάσα είναι η ζωή! >>

Για άλλη μια χρονιά ο τομέας  Κοινωνικής Πρόνοιας του τοπικού τμήματος Αγίου Νικολάου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσε ένα όμορφο γιορτινό απόγευμα στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας με τη συμμετοχή των παιδιών της Νεότητας του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της χορωδίας του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου  Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Γιορτινά τραγούδια, με την καθοδήγηση της μαέστρου κας Χριστίνας Κορρέ, αγκάλιασαν όλους όσους παρευρέθηκαν  στη κεντρική αίθουσα της Μονάδας. Οι κυρίες της Πρόνοιας έφεραν κεράσματα και μαζί με τα παιδιά της Νεότητας κράτησαν συντροφιά  στους ηλικιωμένους, που  μοιράστηκαν μαζί τους αναμνήσεις από τα περασμένα.
Πρώτος ο κ. Δημήτρης τους καλωσόρισε με τις μαντινάδες του:<< Χίλια καλώς ορίσατε, χίλια και δυο χιλιάδες, ο κάμπος με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες. Καλώς ήρθαν τα νέφελα κι έφεραν τον αέρα και εδρόσεψαν τα δεντρά που ήταν μαραμένα! >>
Η κα Καλλιόπη αναπολούσε τις παλιές εποχές: «Όταν ήμασταν στο σπίτι μας σηκωνόμασταν κάναμε κουραμπιέδες, μελομακάρονα, μαγειρεύαμε, παίρναμε τα φαγητά μας και   μαζευόμασταν όλοι σε ένα σπίτι για να διασκεδάσουμε. Άλλες εποχές! >>.
Ο κ. Νίκος, με δάκρυα στα μάτια και το συναίσθημα της μοναξιάς στο πρόσωπο του, εξομολογείται ότι οι γιορτές του φέρνουν θλίψη :<<Φέτος δεν θα έρθουν τα εγγόνια μου για να με δουν. Παρέα θα έχω τις αναμνήσεις μου. Ήμουν Υποπλοίαρχος και γύρισα όλο τον κόσμο. Είδα το μεγαλύτερο ανθρώπινο οικοδόμημα, το Σινικό Τοίχος. Θαύμασα από κοντά τον πολιτισμό της Ιαπωνίας.  Έζησα τυφώνες. Και τώρα νιώθω ότι όλη μου η ζωή ήταν μια ανάσα. Τόσο γρήγορα πέρασε…σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τη χαρά που μας δώσατε. Να μας ξανάρθετε…>>
Αυτές τις άγιες μέρες, που αρκετοί ηλικιωμένοι θα τις περάσουν μοναχικά ή μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, η συνεύρεση, τα χαμόγελα, η μουσική και τα τραγούδια, είναι το καλύτερο δώρο για να γεμίσουν λίγη αισιοδοξία και χαρά για την καινούργια χρονιά που έρχεται.
Καλές γιορτές!
Άννα Μετζογιαννάκη Τζώρτζη