Menu
in ,

Ευχαριστίες του πολιτιστικού συλλόγου Φουρνής αλλά και ένα…παράπονο

Για άλλη μια χρονιά πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Φουρνής «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» και διασκέδασε  με παραδοσιακή κρητική μουσική στην εκδήλωση που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιεί ο Σύλλογος ,κάθε χρόνο στις 17 Αυγούστου, μετά την εορτή της Παναγίας. Η εκδήλωση αυτή οργανώνεται προς τιμή των αποδήμων Φουρνιωτών και των φιλοξενουμένων φίλων της Φουρνής , προς ενίσχυση των δεσμών τους ,με τον τόπο της καταγωγής τους και  τους ανθρώπους του.

Ο Σύλλογος με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, καταβάλει προσπάθειες να κρατήσει ζωντανή την πλούσια παράδοση της Φουρνής και ισχυρό το ενδιαφέρον των ξενιτεμένων για παλιννόστηση. Είναι γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι οι απόδημοι φουρνιώτες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη χρονιά στην προσέλευση στο χωριό τους, για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στον τόπο καταγωγής τους.   Έτσι η Φουρνή όλο το καλοκαίρι σφύζει από ζωντάνια και κινητικότητα ιδίως με νεολαία. 

  Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου  στεύθηκε από μεγάλη επιτυχία .Η προσέλευση του κόσμου ήταν παραπάνω από ικανοποιητική ,ξεπερνώντας ακόμη και τις προσδοκίες των διοργανωτών. Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης με το κρητικό του συγκρότημα διασκέδασε τον κόσμο που διάλεξε να περάσει αυτή την όμορφη βραδιά στη Φουρνή. Σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς η πίστα ήταν γεμάτη από χορευτές και ιδίως νέους ,που κρατούσαν το κέφι και τη διασκέδαση στο αποκορύφωμα τους. Το χορό άρχισε το χορευτικό τμήμα του τοπικού Συλλόγου με τις παραδοσιακές τους στολές .

Με την τέλεια εμφάνιση του και τις άριστες χορευτικές του  ικανότητες ,προσέφερε ένα εντυπωσιακό θέαμα καταχειροκροτούμενο από τους παρευρισκομένους, δίνοντας το έναυσμα για περισσότερο χορό και διασκέδαση. Το κέφι που επεκράτησε στη συνέχεια ήταν ανεπανάληπτο. Τα φαγητά ήταν πλούσια και γευστικότατα και όλοι έφευγαν ευχαριστημένοι από αυτή την όμορφη βραδιά. Ο Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του στους συντελεστές της επιτυχίας αυτής της βραδιάς. Στα μέλη του Δ.Σ. για τις άοκνες προσπάθειες τους για την επιτυχία της εκδήλωσης, στις γυναίκες και το λοιπό προσωπικό που βοήθησαν στην προετοιμασία και διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας και τους δωρητές δώρων για την λαχειοφόρο αγορά και οι οποίοι είναι τόσοι πολλοί που δεν μπορούν να αναφερθούν εδώ. 

Τέλος θερμές ευχαριστίες στην ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα «ΦΩΝΗΕΝ» για την αφιλοκερδή και άμεση ενημέρωση που προσφέρει στις εκδηλώσεις και λοιπές δραστηριότητες του Συλλόγου μας.            

 Kαι ένα παράπονο για την παντελή οικονομική έλλειψη στήριξης  του Συλλόγου μας από τον Δήμο, για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων του, την στιγμή που καταναλώνονται στην έδρα του Δήμου για ανάλογες εκδηλώσεις αρκετά κονδύλια και δεν γνωρίζουμε και σε άλλα μεγάλα κοινοτικά διαμερίσματα.

                                  Νίκος Φουντουλάκης

                  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου

Leave a Reply

Exit mobile version