in , , , ,

Ευχαριστήριο του Μανόλη Θραψανιώτη

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου οι πολίτες της Κρήτης έκαναν την επιλογή τους σε ότι αφορά τις περιφερειακές εκλογές.

Στην προτίμηση τους δεν είχαμε την πρώτη επιλογή, πιθανόν γιατί οι δικές μας προτάσεις δεν βρήκαν την απήχηση που θα θέλαμε, είτε γιατί υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητες μας είτε γιατί δεν λάβαμε υπόψη  μας και άλλα δεδομένα. Έτσι και αλλιώς η επιλογή των πολιτών είναι σεβαστή και σε εμάς εναπόκειται να αναζητήσουμε τις αιτίες. 
          Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι  τα προβλήματα που αναδείξαμε σε επίπεδο Κρήτης και ιδιαίτερα για τον νομό μας είναι υπαρκτά, παραμένουν και αναζητούν λύσεις.
          Η χρόνια και διαρκής απαξιωτική αντιμετώπιση του Νομού μας, η απαράδεκτη κατάσταση στην υγεία, με το πινγκ πονγκ στην μετακίνηση του προσωπικού, η κατάσταση στην παιδεία, το κακό οδικό δίκτυο, το αμφιλεγόμενο έργο, το φράγμα Αποσελέμη με το τεράστιο κόστος και την αμφισβητούμενη αποτελεσματικότητα (θα απαντήσει άραγε κανείς για την χρησιμότητα του), την περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείται  από τις βιομηχανικές ΑΠΕ κλπ.
          Σαν παράταξη δώσαμε την εκλογική μάχη με άνισους όρους σε ότι αφορά τα οικονομικά μεγέθη και τους μηχανισμούς, χωρίς να παραβλέπουμε τις δικές μας ελλείψεις και  αδυναμίες. Στα θετικά είναι ότι η εκλογική αντιπαράθεση έγινε σε  ήρεμο πολιτισμένο περιβάλλον.
          Από μέρους μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλους όσους μας προτίμησαν στις εκλογές της 18ης Μαΐου και ιδιαίτερα εκείνους που έκαναν την υπέρβαση, αλλά και εκείνους που με οποιοδήποτε τρόπο εξέφρασαν την συμπάθεια τους έστω και αν δεν έφτασαν ως την κάλπη. Να ευχαριστήσουμε επίσης τα μέλη και τα στελέχη, καθώς και τους υποψηφίους που, αν και πολλοί συμμετείχαν για πρώτη φορά, ανταποκρίθηκαν επάξια σ αυτήν την προσπάθεια. Τέλος ένα ευχαριστώ οφείλουμε και στα μέσα ενημέρωσης που μας φιλοξένησαν.
          Την δέσμευση μας, να δίνουμε το παρόν όπου και όποτε χρειάζεται, θα την τηρήσουμε. 
Με εκτίμηση
Για την Ριζοσπαστική  Συνεργασία Κρήτης
της Περιφερειακής  Ενότητας Λασιθίου
Μανόλης Θραψανιώτης