in , , , ,

Ευτυχώς έχουμε τα αρχαία μας…

Αν έχουμε ένα βασικό συστατικό σαν χώρα που ποτέ των ποτών δεν πρόκειται να χάσουμε αυτό είναι η ιστορία μας από τα αρχαία χρόνια της.
Παντού οι χώροι με τα αρχαία ευρήματα γεμάτοι από επισκέπτες με το δέος να συνοδεύει όλους και δη όλους εμάς τους «ντόπιους» που δεν τους δίνουμε πάντα την ανάλογη αξία που θα έπρεπε.

 Στην Αρχαία Ολυμπία, έναν από τους πιο επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους στην χώρα μας με ένα μουσείο όπου χρειάζεσαι ώρες να το δεις και ένα αρχαιολογικό χώρο που θες μέρες για να τον γνωρίσεις πιθαμή προς πιθαμή η κάθε επίσκεψη είναι και μια νέα εμπειρία ζωής.

Η αγάπη όλων των επισκεπτών που παρακολουθούν τους ξεναγούς τους με προσοχή, διαβάζουν για τα ευρήματα και δεν σταματούν να ρωτούν σου δίνει την σιγουριά ότι αυτή η ιστορία που έχουμε σαν χώρα σαν τόπος και σαν άνθρωποι όχι απλά πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους μας αλλά μπορεί κάλλιστα να παίξει τον σημαντικό ρόλο της και για το μέλλον μας.

Για να συμβεί αυτό, όλοι μα όλοι πρέπει να σεβαστούμε αυτό που χιλιάδες χρόνια έχουμε και αν μην αφήσουμε καμία κρίση σε κανένα επίπεδο να φθείρει ότι ο ίδιος ο χρόνος έχει κρατήσει ανέπαφο.

ΘΑΝΟΣ Κ.