in , , , ,

Εργασίες στην Παιδόπολη Νεάπολης με τα παιδιά…μέσα.

Ένα πολύ γερό λίφτινγκ δέχεται το κτίριο του Κέντρου προστασίας του παιδιού Λασιθίου, η πρώην Παιδόπολη Νεάπολης, κτίριο που ουσιαστικά καλωσορίζει τους πάντες στην είσοδο της πόλης από την Εθνική οδό. 

Κτίριο που είναι κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Νεάπολης και που από αυτό έχουν περάσει γενιές και γενιές ανθρώπων και εκατοντάδες παιδιά από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί σαν Παιδόπολη.  

Το έργο που γίνεται την περίοδο αυτή στο ΚΠΠΛ περιλαμβάνει πέντε υπο έργα, κτιριακές επεμβάσεις, προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού, προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και προμήθεια εξοπλισμού κουζίνας και πλυντηρίων και θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.400.000 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι οι είκοσι μήνες. 

Το κτίριο μόλις τελειώσει θα είναι πραγματικά κόσμημα και υπολογίζεται με βάση τον προγραμματισμό των εργασιών και με δεδομένη την ύπαρξη των χρημάτων ότι περίπου σε ένα χρόνο ίσως έχει τελειώσει.  

Οι συνθήκες που ζουν τα παιδιά είναι δύσκολες από την στιγμή που δεν έγινε εφικτή η μεταφορά τους κάπου αλλού και ζουν παράλληλα στον χώρο που γίνονται όλες οι εργασίες. 

«Το έργο αυτό θα αποτελέσει ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης αλλά και θα αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση του ΚΠΠΛ, στο νέο προνοιακό χάρτη που καταρτίζεται αυτή την περίοδο από το Υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας. Πρωτίστως όμως θα εξασφαλίσει άριστες συνθήκες διαβίωσης στα φιλοξενούμενα παιδιά του, οι οποίες θα ξεπερνούν ακόμα και τα υψηλότερα Ευρωπαϊκά πρότυπα για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.» είχε δηλώσει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο τελευταίος πρόεδρος του ΚΠΠΛ Γιώργος Μπαρμπούνης πριν την ενοποίηση των μονάδων κοινωνικής πρόνοιας της Κρήτης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ