in , , ,

Επιχείρηση σκούπα; …next month

Για μερικές ημέρες αργότερα μετατίθεται η επιχείρηση «σκούπα- βούρτσα», που συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν στην πόλη ο Δήμος Αγίου Νικολάου και τοπικοί επαγγελματικοί φορείς, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και πρότασης του Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου Ταξιάρχου κ. Κων. Περάκη.

Στην τελευταία συνάντησή τους στο πλαίσιο της διαρκούς αλληλοενημέρωσης και συντονισμού των ενεργειών τους, διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται ακόμη μερικές ημέρες προκειμένου να καταγραφούν τα σημεία μέσα στην πόλη, που έχουν υποστεί ρύπανση και χρειάζονται βάψιμο ή καθαρισμό.


Επιπλέον ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αφορδακός επεσήμανε ότι θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος προκειμένου να καταγραφούν τα διαθέσιμα και να προσδιοριστούν επιπλέον χώροι για ανάρτηση αφισών και ανακοινώσεων εντός της πόλεως.


Όπως εξήγησε, σήμερα υπάρχουν συγκεκριμένα ταμπλό που έχουν διατεθεί για την επικόλληση αγγελτηρίων θανάτου και άλλα που προορίζονται για ανάρτηση αφισών. Πιθανόν να χρειαστεί αναθεώρηση σε ό,τι αφορά τα σημεία ανάρτησης των αφισών.


 Η νομοθεσία που ισχύει σήμερα επιβάλει το θέμα να εξεταστεί από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) και εκείνη με απόφασή της να εισηγηθεί τις κατάλληλες θέσεις και αυτές στη συνέχεια να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 Γι’ αυτό και ο κ. Αφορδακός πρότεινε να συνεργαστεί η ΕΠΑΕ με την Δημοτική Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων και το Τμήμα Τροχαίας, ώστε οι θέσεις που θα υποδειχθούν να είναι και σύννομες. 

Με έγγραφό του ο Αντιδήμαρχος θα προτείνει τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΑΕ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com