in ,

Επιτυχία για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

18,2 εκατ. ευρώ. κατάφερε να συγκεντρώσει απο ιδιώτες επενδυτές η Τράπεζα Χανίων ολοκληρώνοντας με επιτυχία την αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου και καλύπτοντας το κεφαλαιακό έλλειμμα που προέκυψε από την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος!
Η διοίκηση της τράπεζας θα στείλει τα στοιχεία για τον τρόπο κάλυψης της αύξησης στην εγχώρια νομισματική αρχή την Παρασκευή το απόγευμα, ώστε να λάβει τη σχετική πιστοποίηση για την ολοκλήρωση της αναγκαίας ανακεφαλαιοποίησής της.
Σημειώνεται ότι η διάθεση μεριδίων από την Τράπεζα Χανίων θα συνεχιστεί έως και το τέλος του έτους, με στόχο την περαιτέρω αύξηση των εποπτικών της κεφαλαίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση ήταν επιτυχής χωρίς να χρειαστεί η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο κεφάλαιο της τράπεζας.
Το ασφαλιστικό Ταμείο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή του στην τράπεζα μπορεί να τοποθετηθεί στη δεύτερη φάση της αύξησης κεφαλαίου, με την οποία η διοίκησή της επιδιώκει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ενίσχυσή των δεικτών της πάνω από τα ελάχιστα όρια που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να φτάσει έως και τα 22 εκατ. ευρώ, με βάση τις αποφάσεις της τελευταίας έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας.
Η ανακοίνωση της Τράπεζας
“Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων, προκειμένου ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας, να πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συνεταίρους μας, παλαιούς και νέους, με τη συμμετοχή των οποίων ανακεφαλαιοποιήθηκε η Τράπεζά μας.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θα συνεχίσει να είναι ένας μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες όπως έκανε καθ’ όλα τα 20 χρόνια της λειτουργίας της.
Παρά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση, η αύξηση συνεταιριστικού κεφαλαίου συνεχίζεται μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν”.
cretalive.gr