in , , , , ,

Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Αγίου Νικολάου – Ώρα αποφάσεων και καθορισμού στόχων…της Δημοτικής Συνεργασίας.

Πριν από μερικές ημέρες συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Αγίου Νικολάου προκειμένου να συζητήσει τις εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Τουρισμού καθώς και την Συμμετοχή του Δήμου μας σε διάφορες εκθέσεις.
Π Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ετέθη από τον Δημοτικό μας Σύμβουλο κ. Γουναλάκη Γιώργο , ότι η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου , εκτός από τα τρέχοντα θέματα οφείλει να πραγματοποιήσει μια ειδική συνεδρίαση για την χάραξη της τουριστικής πολιτικής του Δήμου μας.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα από τον Δημοτικό μας Σύμβουλο , ότι η πόλη του Αγίου Νικολάου αλλά και ο Δήμος Αγίου Νικολάου δεν έχει σαφή τουριστική πολιτική και το κυριότερο δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τους ανθρώπους που προέρχονται από τον χώρο του Τουρισμού και είναι εκπρόσωποι φορέων στην Επιτροπή.

Άποψη με την οποία φάνηκε να συμφωνούν το σύνολο των συμμετεχόντων στην εν λόγω συνεδρίαση , ενώ πολλοί εξ αυτών έδειξαν διάθεση να ανοίξουν άμεσα την κουβέντα ακόμα και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αυτής.

Είναι αλήθεια ότι στον χώρο του τουρισμού δραστηριοποιούνται εκατοντάδες άνθρωποι από τον Δήμο μας. Όλων αυτών οι απόψεις οφείλουν και πρέπει να καταγραφούν και με βάση την καταγραφή αυτή να προκύψουν οι στόχοι της επόμενης ημέρας.

Στόχοι οι οποίοι πρέπει να είναι άμεσοι αλλά και μακροπρόθεσμοι οι οποίοι θα μπορέσουν να επιτευχθούν μόνο με την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου που στόχο θα έχει να επαναφέρει τον Άγιο Νικόλαο ως δημοφιλή ποιοτικό τουριστικό προορισμό. Αναγνωρίζουμε και διαπιστώνουμε καθημερινά ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο που παραδοσιακά τον συνέδεε με τους ανθρώπους του τουρισμού.

Αν αυτό είναι θέμα πολιτικής στρατηγικής του Δήμου μας , είναι σαφές δικαίωμα του και σίγουρα είναι σαφές δικαίωμα μας να λέμε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ΛΑΘΗ του. Φθάσαμε στον Άγιο Νικόλαο να μας φοβίζουν οι απόψεις 10 ατόμων και να αγνοούμε προκλητικά την άποψη των υπολοίπων 10.000 που για πολλούς λόγους δεν θέλουν να καταγραφεί η άποψη τους.

 Πρέπει στον Δήμο Αγίου Νικολάου να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς πόλη θέλουμε. Θέλουμε μια πόλη με χαρακτήρα ; Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι χαρακτήρα θέλουμε να προσδώσουμε στην πόλη αυτή και αφού το καταφέρουμε να προσελκύσουμε αυτό το τουριστικό προϊόν που θα είναι συμβατό με τον χαρακτήρα της πόλης. Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται δουλειά και ιδέες από όλους τους εμπλεκόμενους. Χρειάζεται επίσης να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή στο παρελθόν , χωρίς καν να προχωρήσουμε στην αναγνώριση θετικών ή λανθασμένων ενεργειών. Για πρώτη φορά ας προσπαθήσουμε να βρούμε κοινούς στόχους για το αύριο.

Ας ενωθούμε ΟΛΟΙ σε έναν αγώνα για την αλλαγή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Μια αλλαγή τον χαρακτήρα της οποίας , θα καθορίσουμε εμείς και μόνο εμείς. Προτείνουμε λοιπόν την άμεση σύγκληση διευρυμένης Επιτροπής Τουρισμού με συμμετοχή όλων των παραγόντων του Τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας , την καταγραφή όλων των απόψεων και τον ορισμό Τριμελούς Επιτροπής επεξεργασίας όλων των προτάσεων.

Προτάσεις που θα παραδοθούν άμεσα στην Επιτροπή Τουρισμού η οποία και θα ετοιμάσει εισηγητική έκθεση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την χάραξη της Τουριστικής Στρατηγικής του Δήμου Αγίου Νικολάου για την επόμενη Δεκαετία με στόχους και αναπροσαρμογή ανά έτος.

Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα του Δήμου μας , με τον τρόπο αυτό θα διοικήσουμε τον Δήμο μας μόλις έχουμε την σαφή και ξεκάθαρη εντολή σας για να το κάνουμε.

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας