in ,

Επιστρέφουν οι βραδιές κρασιού στα Ble Κατσαρολάκια

Τα Ble Κατσαρολάκια στο λιμάνι του Αγιου Νικολάου, πιστά στην υπόσχεση τους να προσφέρουν Οινικές και γευστικές απολαύσεις στο οινόφιλο κοινό της περιοχής συνεχίζουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου δυναμικά με μια βραδιά αφιερωμένη στα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου Δασκαλάκη-Silva Wines.
Το Οινοποιείο Δασκαλάκη-Silva Wines http://www.silvawines.gr  με παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων από το 1920  έχει πλέον περάσει στη 3η γενιά. Από το 2003 έχει αρχίσει η ουσιαστική αναβίωση των 80 ιδιόκτητων στρεμμάτων, τα οποία καλλιεργούνται με ολοκληρωμένη βιολογική καλλιέργεια σε εδάφη ασβεστοαργυλώδη, με υψόμετρο 400-600 μέτρων.
Σε ένα ιδανικό οικοσύστημα που ποιοτικά μπορεί να προβάλει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των κρασιών της Κρήτης, η οικογένεια δίνει έμφαση κυρίως στις τοπικές ποικιλίες όπως Λιάτικο, Μαντηλάρι,Πλυτό κ.α. αλλά και στις διεθνής ποικιλίες κρασιών.
Οι ποσότητες που παράγονται είναι μικρές διότι στόχος είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων που ελπίζουν να κερδίσουν την προτίμηση σας.
Η οικογένεια πιστώνεται τη παραγωγή εξαίρετων κρασιών με πολλές εγχώριες και διεθνεις βραβευσεις,
Μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του πρωτοποριακού Κτήματος από το χωριό Σίβα, αμπελουργική ζώνη Δαφνών (ζώνη Ο.Π.Α.Π.) θα δοκιμαστούν και θα συνδυαστούν με ένα ξεχωριστό μενού από μοναδικές γευσεις και αρώματα, ειδικά σχεδιασμένο από τον chef του Ble Κατσαρολάκια Αλεξανδρο Ζαχαριά και την ομάδα του. Οικοδεσπότης της βραδιάς η κα Ειρήνη Δασκαλάκη που θα μας μυήσει στην απόλαυση των κρασιών του κτήματος.
 
Μενου
Σούπα μανιταριών με γλυκοκολοκύθα και χαρούπι
Έμφασις Λευκό 2015, ποικιλία Πλυτό & Sauvignon Blanc
Καπνιστός κολλιός με αγκινάρες και μάραθο
Ψίθυρος Ροζέ 2015, ποικιλία Grenache Rouge Syrah
Αρνίσιο καρέ με κρούστα αρωματικών, σάλτσα μαντζουράνας και κακάο
Έμφασις Ερυθρό 2013, ποικιλία  Cabernet Sauvignon Μαντηλάρι
 
Ενναλακτική επιλογή για όσους νηστεύουν
Λαυράκι σωτέ με κουνουπίδι, σάλτσα κάρυ και μοσχολέμονο
Έμφασις Λευκό 2015, ποικιλία Πλυτό & Sauvignon Blanc
 
Κλασσικό ρυζόγαλο σε μοντέρνα έκδοση
Λιαστός, οίνος φυσικώς γλυκύς από ποικιλία Λιάτικο
 
Θα επακολουθήσουν σε μελλοντικές Τετάρτες ανάλογες εκδηλώσεις με αξιολογότατα Οινοποιεία.
 
Το Σάββατο 31 Μαρτίου στα Ble Katsarolakia ο Σεφ Αλεξανδρος Ζαχαριάς φιλοξενεί το Σεφ Νικόλαο Σταυρακάκη, βραβευμένο μόλις με Χρυσό Σκούφο 2016 στο Mandraki Village Boutique Hotel στη Σκιάθο μαζι με το Γρηγόρη Χέλμη, από το τσιπουράδικο Με-Ζεν-Βόλος & Λάρισα και μαζί θα δημιουργήσουν νέα, εμπνευσμένα πιάτα, στην κατεύθυνση της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με τίτλο “ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΚΡΗΤΗΣ ΧΡΩΜΑΤΑ».
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο Τηλ. 2841021955
23-3-katsarolakia-af