in

Επικίνδυνος “συνωστισμός” στην Ανατολική Μεσόγειο: Πολεμικά πλοία από Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ρωσία

Ολοένα και περισσότερες ξένες δυνάμεις στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση στην περιοχή.

Εκτός από τα ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται γύρω από το “Oruc Reis” και τις γαλλικές φρεγάτες που ήρθαν να υποστηρίξουν τις ελληνικές δυνάμεις, προστέθηκαν από χθες το αμερικανικό υπερπλοίο, Hershel “Woody” Williams, που βρίσκεται στη ναυτική βάση της Σούδας, ενώ νότια της Κρήτης πλέει το ρωσικό πλοίο που χρησιμοποιείται κυρίως στον ηλεκτρονικό πόλεμο και στόχο έχει τη συλλογή πληροφοριών.

Οι ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο είναι πλέον ιδιαιτέρως λεπτές και επικίνδυνες με τον συνωστισμό τόσων δυνάμεων στην περιοχή. Οι πιθανότητες ενός ατυχήματος αυξάνονται όπως είχε προειδοποιήσει ο πρωθυπουργός ενώ η ανησυχία υπήρξε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γερμανίδα ομόλογο του.

Το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με την Άγκυρα να εξακολουθεί να δοκιμάζει τις αντοχές των ελληνικών δυνάμεων, καθώς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα η Άγκυρα συνεχίζει τις παραβιάσεις και από αέρος οι οποίες χθες έφτασαν τις 49. Οι τούρκοι προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα με τις υπερπτήσεις κυρίως ελικοπτέρων του πολεμικού ναυτικού να εντοπίσουν και να καταγράψουν τα ελληνικά υποβρύχια που βρίσκονται στην περιοχή.

πηγη thetoc.gr