in , , ,

Επικίνδυνη αμέλεια για τα παιδιά

Στον πολυδαίδαλο Κόμβο του Νοσοκομείου ανέκαθεν υπήρξε ορατή η ανάγκη διαγραμμίσεων διαβάσεων και σήμανσης  συχνής  διέλευσης παιδιών λόγω του 2 ου  Δημοτικού Σχολείου και  του Κυκλοφοριακού Πάρκου (!)

Πολλοί μαθητές μετακινούνται πεζή προς και από τα  σχολεία του Ξηροκάμπου. Τον κόμβο  διασχίζουν καθημερινά  παιδιά λόγω των  φροντιστηρίων και των γύρω καταστημάτων. Πρόκειται για πολυσύχναστους δρόμους για πεζούς  λόγω του νοσοκομείου, της  λαϊκής  και  της   στάσης  λεωφορείου.

Παρόλα αυτά και παρά τα δημοσιεύματα και την επικοινωνία  με τις  τεχνικές υπηρεσίες  του Δήμου δεν υπήρξε καμία  αντίδραση από πλευράς του  Δήμου, που είναι και  ο υπεύθυνος για την διαγράμμιση των διαβάσεων.

Η αμέλεια  για την ασφαλή κυκλοφορία των παιδιών μας είναι επικίνδυνη. Σε αρκετά σημεία στην πόλη μας απουσιάζουν οι διαβάσεις και οι προειδοποιητική  σήμανση  για συχνή διέλευση μαθητών, όπως π.χ. στους δρόμους πλησίον σχολείων του Ξηροκάμπου.

Η σχολική χρονιά έληξε, το πρόβλημα παραμένει. Παιδιά θα κυκλοφορούν  και το καλοκαίρι. Ενεργό ρόλο ευαισθητοποίησης θα μπορούσαν να αναλαμβάνουν οι  Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Διευθύνσεις και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων, η Περιφερειακή  Διεύθυνση  Εκπαίδευσης  και η Αστυνομική Διεύθυνση   σε συνεργασία με τον Δήμο, ακόμα και  οι   τοπικές Σχολές Οδήγησης με την εμπειρία τους  αλλά και τα  τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Πρωτίστως  χρειάζεται  ο κάθε γονιός να επωμιστεί το βάρος της   προσωπικής του ευθύνης ως προς το παιδί του  για κάθε θέμα που άπτεται της σωματικής και ψυχικής υγείας του. Όπως ότι  το κάθε  παιδί έχει ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθεί και να περπατά  με  τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια μέσα  στην πόλη.

Μ.Τ