in ,

ΕΠΑΛ Νεάπολης, σχολείο με προβλήματα και με μαθητές που πιάνουν τα χέρια τους.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την μεριά των κτηριακών θεμάτων που έχει το σχολείο του ΕΠΑΛ της Νεάπολης είναι αυτά που ταλαιπωρούν μαθητές και καθηγητές κυρίως την περίοδο του χειμώνα.

Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κουτάντος ρωτήθηκε από την ΑΝΑΤΟΛΗ και εστίασε στο θέμα της θέρμανσης καθώς το σχολείο είναι μεγάλο έχει πολλές απώλειες λόγο παλαιών κουφωμάτων ενώ η υγρασία δεν έχει αντιμετωπιστεί σε όλα τα μέρη του γιγάντιου αυτού κτιρίου και τα υπόλοιπα  κουφώματα χρειάζονται αντικατάσταση.

 

Παρόν στο σχολείο ο Κώστας Κοκκίνης, αντιδήμαρχος Νεάπολης και υπεύθυνος παιδείας στον Δήμο έδειξε και να γνωρίζει τα προβλήματα του σχολείου και ασφαλώς να κατανοεί τα όποια παράπονα υπάρχουν από τους μαθητές.

 

«Το σχολείο αυτό έχει πάρα πολλά προβλήματα ενώ έχει στην κυριολεξία εγκαταλειφθεί στην τύχη του χρόνια τώρα. Τόσα χρόνια δεν έχουν γίνει σοβαρές παρεμβάσεις ώστε να διατηρηθεί σε καλύτερη κατάσταση και έτσι τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν ένα σορό από προβλήματα. Σαν νέα δημοτική αρχή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κάποια ζητήματα στο σχολείο και ήδη βρισκόμαστε στην διαδικασία της αλαλαγής κουφωμάτων σε 12 από τις αίθουσες του σχολείου ώστε να μπορούν τουλάχιστον οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα τους χωρίς να μπαίνει νερό και αέρας από τα παράθυρα.

 

Κάνουμε δε προσπάθειες πέρα από το εργαστήρι των υπολογιστών που ενισχύθηκε από προμήθεια της προηγούμενες δημοτικής επιτροπής να γίνει και προμήθεια σε οχήματα το εργαστήριο των μηχανικών αυτοκινήτων ώστε και στο τμήμα αυτό οι μαθητές να εξασκούνται σε οχήματα νέας τεχνολογίας.

 

Ελπίζω πραγματικά ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές του ΕΠΑΛ θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους σε νέες καλύτερες εγκαταστάσεις.» είπε ο κ. Κοκκίνης. Ακόμα δε και οι ίδιοι οι μαθητές των οποίων στην κυριολεξία πιάνει το χέρι τους κάνουν ότι μπορούν ώστε μα λίγα μέσα να τροποποιούσουν παλιά αντικείμενα και να τα κάνουν χρήσιμα στην καθημερινή τους λειτουργία στο σχολείο.

Όταν δε ο καιρός δεν βοηθά έχουν μετατρέψει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου σε χώρο ψυχαγωγίας και δημιουργικής έκφρασης.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ