in

Επίσκεψη στον Πολιτιστικο-Λαογραφικό Σύλλογο Βαϊνιάς από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πολιτιστικο-Λαογραφικό Σύλλογο Βαϊνιάς  στο πλαίσιο του διαθεματικού σχεδίου δράσης «Παραδοσιακές συνταγές και πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών της περιοχής».
Το συμβούλιο του συλλόγου υποδέχθηκε ζεστά τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου προσφέροντας κέρασμα. Μαθήτριες του σχολείου παρασκεύασαν και έψησαν μυζηθρόπιτες νεράτες χρησιμοποιώντας τις αρκετά εξυπηρετικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, οι υπόλοιποι μαθητές απεύθυναν ερωτήσεις στα μέλη του Συλλόγου με σκοπό την ενημέρωσή τους για την ιστορία, τις δραστηριότητές του, την προσφορά του στο χωριό ενώ δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για την ιστορία του χωριού.

Στο τέλος της βραδιάς, μαθητές, καθηγητές και μέλη του Συλλόγου, όλοι μαζί, κάθισαν, συζήτησαν ελεύθερα απολαμβάνοντας τις μυζηθρόπιτες, τη ρακή και τους άλλους μεζέδες.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς  για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα την πρόεδρο του, Αναστασία Βαγιανάκη για τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των εκπαιδευομένων.
 
Από το Σ.Δ.Ε. Ιεράπετρας
Η Διευθύντρια