in ,

Εορτασμός Αγίου Ελευθερίου στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης

Στις 15 Δεκεμβρίου  2018 τελέστηκε ακολουθία στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο Κατάστημα Κράτησης προς τιμήν του Αγίου Ελευθερίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου, κ.κ. Γεράσιμου.

Στην Ακολουθία παραβρέθηκαν o πρωτοσύγκελος πανοσιολογιότατος   Αρχιμανδρίτης  Τίτος Ταμπακάκης ,υπάλληλοι του Καταστήματος και πλήθος κρατούμενων.

Στη συνέχεια, με την ευγενική χορηγία της Μητρόπολης και με τη βοήθεια του σεφ κ. Γεωργίου Κουτσάκη, πραγματοποιήθηκε μια γιορτή γεύσεων με γεύσεις από τις τοπικές κουζίνες των χωρών των κρατουμένων, γεγονός που τους μετέφερε νοερά στις πατρίδες τους. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα της φυλακής και να δώσει την ευκαιρία στους κρατούμενους να ανταλλάξουν και να μοιραστούν γεύσεις και παραδόσεις του ιδιαίτερου πολιτισμού τους .

Οι κρατούμενοι συμμετείχαν στην εκδήλωση με ιδιαίτερη χαρά, απόλαυσαν ξεχωριστές στιγμές κι ευχαρίστησαν την Μητρόπολη για την  δωρεά αυτού του ξεχωριστού γεύματος.