in

Ενστολοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στη Βουλή -Απωθήθηκαν από αστυνομικούς σε υπηρεσία

Ενταση επικράτησε κατά τη διαμαρτυρία των ένστολων έξω από τη Βουλή, καθώς ομάδα διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να εισβάλλουν από την πλαϊνή είσοδο στο Κοινοβούλιο.
Συνάδελφοί τους σε υπηρεσία τους απώθησαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαπληκτισμοί.
Οι ένστολοι με κεντρικό σύνθημα «Φρουρά, φρουρά που πήγαν τα λεφτά;» διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, έξω από τη Βουλή.
Τουλάχιστον 2.000 αστυνομικοί, όπως μετέδωσε ο «ΣΚΑΙ» βρέθηκαν στους δρόμους από τις 17:00, φωνάζοντας κατά των νέων περικοπών που φέρνει το συμπληρωματικό μνημόνιο που όπως αναφέρουν θα είναι από 50 έως 400 ευρώ.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως ένας νεοεισερχόμενος στο Σώμα θα λαμβάνει μόλις 680 ευρώ το μήνα.
Η πανελλαδική τους συγκέντρωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, αφού η αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι ένστολοι με το ψήφισμα ζητούν να αποσυρθούν τα μέτρα και να γίνει ουσιαστικός διάλογος.
Παράλληλα, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, που έχουν καταλάβει τον προθάλαμο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παραμένουν στο σημείο, ζητώντας να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. «Θα παραμείνουμε εδώ όλη τη νύχτα, μέχρι να μας δεχτεί ο κ. Χουλιαράκης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.
Πηγή: iefimerida.gr