in , ,

Ενσταση για δρόμο στο Καλό Χωριό

Την υποβολή ένστασης κατά της αμφιλεγόμενης απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, που γνωμοδότησε θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατασκευής του τμήματος του ΒΟΑΚ, από Καλό Χωριό μέχρι τη γέφυρα Φρουζή, το οποίο προτείνεται να διασχίσει τον κάμπο του Καλού Χωριού, εξετάζει η δημοτική αρχή. 
Αυτό δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σγουρός, που προεδρεύει της συντονιστικής επιτροπής που συγκρότησε το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Γεώργιο Γουναλάκη, Ματθαίο Φιλιππάκη, Μαρία Καφετζάκη, Μιχαήλ Κουρίνο Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού, Ευάγγελο Μαυρικάκη Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας, Γεώργιο Μαργιολάκη δασολόγο-περιβαλλοντολόγο και Μανόλη Αβραμάκη αρχιτέκτονα.

Την περασμένη Παρασκευή, στο Καλό Χωριό πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των κατοίκων, όπου εκφράστηκε η καθολική αντίδρασή τους ως προς την προτεινόμενη μελέτη. Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν από τους αιρετούς, οι κ.κ. Μιχ. Σγουρός και Μαρία Καφετζάκη αλλά και ο κ. Εμμ. Αβραμάκης οι οποίοι ενημέρωσαν τους κατοίκους για τα όσα διαδραματίστηκαν στην επιτροπή της Περιφέρειας και για τη γνωμοδότηση στην οποία κατέληξε, προτείνοντας την επιμήκυνση της κοιλαδογέφυρας και περιορίζοντας στο ελάχιστο ή απαλείφοντας τις επιχωματώσεις μέσα στον κάμπο.


Από τη συγκέντρωση της Παρασκευής, στο Καλό Χωριό, συστήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους Καλλιόπη Ραπανάκη, Γεώργ. Δατσέρη, Μιχ. Γ. Κλώντζα, Ελευθερία Τζιρή, Εμμ. Κ. Καβουσανό, Εμμ. Νικητάκη και Εμμ. Μ. Καβουσανό. Η επιτροπή αυτή θα βρίσκεται σε επικοινωνία και συντονισμό με την αντίστοιχη επιτροπή του Δήμου, για τις περαιτέρω ενέργειες στο θέμα.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com