in , , ,

Ενθουσίασε η Uranya και ακολουθεί ο ταξιτζής

Αρκετοί θεατές απόλαυσαν την Ελληνική ταινία που προβλήθηκε στον θερινό – κοινωνικό κινηματογράφο των ΝΕΩΝ Νεάπολης στον Δημοτικό κήπο της πόλης το βράδυ της Τρίτης.
Η Uranya αποδείχθηκε καλή επιλογή από τους διοργανωτές που ταξίδεψαν το κοινό πίσω στο χρόνο όταν η εφηβεία είχε τις δικές τις ανάγκες και ανάγκες και η τηλεόραση έμπαινα δειλά δειλά στις ζωές των ανθρώπων δημιουργώντας εντύπωση σε όλους.

Επόμενη προβολή είναι για την ερχόμενη Τρίτη στις 21.30 με την ταινία ο Ταξιτζής – Taxi Driver.

Ακόμα μια εξαιρετική ταινία, ένα ψυχολογικό θρίλερ παραγωγής 1976, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε και σε σενάριο Πολ Σρέιντερ. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρόλο του Τράβις Μπικλ, ενός απόστρατου που υπηρέτησε στον Πόλεμο του Βιετνάμ, ο οποίος πάσχει από κατάθλιψη και για να καταπολεμήσει τις αϋπνίες του εργάζεται τα βράδια ως ταξιτζής.

Ο Ντε Νίρο πλαισιώνεται από τους Τζόντι Φόστερ, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Σίμπιλ Σέπερντ. Η ταινία προτάθηκε για τέσσερα βραβεία όσκαρ μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, βραβεύτηκε επίσης με το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το 1998 έλαβε την 52η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που θεσπίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, ενώ το 1994 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

Να θυμίσουμε ότι αντί εισιτηρίου οι ΝΕΟΙ ζητούν τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία και θα δώσουν στα κοινωνικά παντοπωλεία της περιοχής.

ΘΑΝΟΣ Κ.