in , , , ,

Ενδιαφέρον και ελπίδα υπάρχει, από πράξεις της πολιτείας όμως…λίγα πράγματα

Μπορεί ο Αγιασμός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να μην μεταφράζεται σε πλήρη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αλλά οι παρουσίες τοπικών παραγόντων ήταν πολλές και κατέδειξαν το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη νέα πτέρυγα και τις ελπίδες που γεννούνται για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Εκτός από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο και τους ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό, στην τελετή παρόντες ήταν και οι δύο Υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Λυρώνης και Άννα Τριχοπούλου, οι οποίοι μίλησαν με επαινετικά λόγια για το έργο που επιτελείται στη Μονάδα, χωρίς ωστόσο να δώσουν κάποια ιδιαίτερη είδηση, σχετικά με το μέλλον του Νοσοκομείου και την ενίσχυσή του σε προσωπικό.


Είναι αλήθεια, πάντως, πως εξέφρασαν την πρόθεση και τη διάθεσή τους για συνεργασία και βοήθεια, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και γενικά η υγεία στο Νομό Λασιθίου.


«Τα προβλήματα της υγείας μέσα σε μια οικονομική κατάσταση που γνωρίζουμε είναι πολλά και στο νομό επίσης. Θα πρέπει να ομονοήσει όλος ο νομός στο θέμα της υγείας», τόνισε ο κ. Λυρώνης, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να δουλέψουν όλοι σε αυτή την κατεύθυνση, συμπληρώνοντας πως από την πλευρά της 7ης ΥΠΕ θα γίνουν τα πάντα για να προχωρήσει με όσο πιο δυνατά και γρήγορα βήματα γίνεται.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργος Μανουσάκης, παράλληλα με το πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, επεσήμανε πως είναι ανάγκη να δει η ΔΥΠΕ το πρόβλημα της έλλειψης στελεχών και νοσηλευτικού προσωπικού και να ενισχύσει τη δουλειά που γίνεται με νέο προσωπικό, διότι το υφιστάμενο προσφέρει και θα συνεχίσει να το πράττει με αυταπάρνηση, αλλά οι φυσικές δυνάμεις των ανθρώπων δεν είναι ανεξάντλητες. «Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν πάρει 40 ρεπό και έχουν περσινή άδεια, τόνισε χαρακτηριστικά.


Να σημειωθεί τέλος, πως οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν τη Μονάδα Αναζωογόνησης που λειτουργεί στο ισόγειο και αποτελεί μια ουσιαστική επένδυση για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών στο Νοσοκομείο.


ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

www.anatolh.com