in , , ,

Ενα είναι το αυθεντικό "Ball d' enfant"

Αν ανατρέξει κανείς πίσω στον χρόνο κατά την περίοδο της αποκριάς στο επάνω Μεραμπέλλο και συγκεκριμένα στη Νεάπολη, θα βρει μόνο μια εκδήλωση να γίνεται κάθε χρόνο την ίδια μέρα.

Μία εκδήλωση στην οποία γίνονταν το «πατείς με πατώ σε» στην κυριολεξία όταν για χρόνια αρκετά  κανένα σωματείο ή φορέας ή σύλλογος δεν ασχολιόνταν με την περίοδο της αποκριάς.
Όλη η διαφήμιση γίνονταν με ένα ταμπλό στην μουρνιά στην πάνω μεριά της Νεάπολης και αφορούσε το Μπαλνταφάν “ball d’ enfant” του 2ουΔημοτικού της Νεάπολης. 
Είναι η μοναδική ίσως εκδήλωση στην πόλη που κάθε χρόνο γίνεται ανελλιπώς και μέσα από αυτήν έχουν περάσει χιλιάδες απιδιά έφηβοι ενήλικες και τώρα γονείς και παππούδες. 
Με την συμμετοχή πάντα των γενεών στην διοργάνωση, το κέφι την μουσική, τους μεζέδες, τα δώρα  και το ξεφάντωμα η εκδήλωση αυτή αποτελεί ακόμα και μέχρι σήμερα την απαρχή για την περίοδο της τελευταία  εβδομάδας της αποκριάς που ακολουθεί ενώ ποτέ και κανείς άλλος φορέας σαν ένδειξη σεβασμού στην δράση αυτή δεν διοργάνωσε εκδήλωση κόντρα σε αυτή την ίδια ώρα της ίδιας μέρας. Απόγευμα Τσικνοπέπτης στη Νεάπολη σημαίνει λοιπόν Μπαλνταφάν “ball d’ enfant” στο  Β΄ Δημοτικό σχολείο της πόλης.
ΘΑΝΟΣ Κ.