in , , , ,

Ενέσεις ανανέωσης στο κλειστό της Νεάπολης

Το συντομότερο θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης, ώστε να παραδοθεί ξανά στην τοπική κοινωνία και στα αθλητικά σωματεία για χρήση, μετά την φιλοξενία και την αναχώρηση των 112 μεταναστών.
«Αμέσως»,  δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Αντώνης Ζερβός Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, «θα γίνει η καθαριότητα και η απολύμανση καθώς και θα αντικατασταθούν τα τζάμια που αφαιρέθηκαν για τον εξαερισμό των ανθρώπων».
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και επεμβάσεις για να καλύψουν τις ανάγκες που διαπιστώθηκαν κατά τη φιλοξενία των μεταναστών, να βελτιωθεί ο εξοπλισμός και οι συνθήκες των εγκαταστάσεων για μαθητές, αθλητές και τους πολίτες.
«Ελπίζουμε σε μια επιπλέον χρηματοδότηση από την Πολιτεία ώστε να καλύψουμε τόσο την φθορά από την χρήση των τελευταίων ημερών, όσο και για να αποκαταστήσουμε μια σειρά από αδυναμίες του χώρου που εντοπίσαμε τώρα, ώστε το κλειστό να γίνει ακόμα καλύτερο, να το βελτιώσουμε για την χρήση των μαθητών του σχολείου, αλλά και των αθλητών των ομάδων που το χρησιμοποιούν», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.
 
Η κάλυψη των δαπανών
Βέβαια ερωτηματικά υπάρχουν για μέρος της κάλυψης των δαπανών που έγιναν. Πολλά από τα τιμολόγια θα πληρωθούν από τον κωδικό της πολιτικής προστασίας, που έχει αρκετές δωρεές. Κάποια άλλα από τα ίδια έσοδα του Δήμου, εάν και εφ’ όσον εγκριθούν από την Επίτροπο.
Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε σε ένα θέμα που προέκυψε με την συγκεκριμένη κατάσταση και «έσκασε» στα χέρια της δημοτικής αρχής, πριν η ίδια προβλέψει ένα κωδικό ή μια επιτροπή διαχείρισης παρόμοιων καταστάσεων. Οπότε ίσως δημιουργηθούν, ζητήματα που σίγουρα θα ξεπεραστούν, αρκεί και η πολιτεία να δείξει την ανάλογη επιείκεια σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα.
Τα σχετικά ζητήματα θα συζητηθούν την Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί και μια θεματική συνάντηση με τους τοπικούς φορείς ώστε πλέον μετά την πρώτη αυτή επιχείρηση ο τοπικός μηχανισμός να είναι έτοιμος για κάθε άλλη ενδεχόμενη έκτακτη ανάγκη.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ