in , ,

«Εκφράζομαι, παίζω, αυτοσχεδιάζω ….θεατρικά» απο την ΕΘΟΑΝ

Ξεκίνησε το Σάββατο από την Ε.Θ.Ο.Α.Ν η πολύ ενδιαφέρουσα δράση που απευθύνεται σε παιδιά και αφορά το θεατρικό παιχνίδι.
«Εκφράζομαι, παίζω, αυτοσχεδιάζω ….θεατρικά» είναι ο τίτλος της σειράς των συναντήσεων που θα γίνονται όλα τα επόμενα Σάββατα με τους μικρός θεατρόφιλους. «Γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη του Θεατρικού παιχνιδιού στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, καθώς και στην ανάπτυξη της θεατρικής τους παιδείας, η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Αγίου Νικολάου οργανώνει μια σειρά συναντήσεων σεμιναριακού τύπου, για παιδιά δημοτικού.

Στόχος μας είναι τα παιδιά μέσω της ενεργής τους συμμετοχής στις βιωματικές δραστηριότητες, να καλλιεργήσουν τους τρόπους έκφρασής τους και τη φαντασία τους, αλλά πάνω από όλα να χαρούν το μαγικό τους ταξίδι στο χώρο της θεατρικής πράξης. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 12 συναντήσεις με τα παιδιά ενώ θα υπάρξει συμμετοχή των παιδιών στο Παιδικό Φεστιβάλ με την παρουσίαση θεατρικού δρώμενου. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων θα πραγματοποιήσουμε παιχνίδια και δραστηριότητες :Συνεργασίας-ομαδικότητας-εμπιστοσύνης, Παρατηρητικότητας-μίμησης, Σωματικης εκφρασης (ρυθμός-κινητική αντιληψη-ισορροπία), Απελευθέρωσης συναισθήματος – αυθορμητισμός- αυτοαντίληψη, Εκφραστικής χρήσης της φωνής- έλεγχος αναπνοών, Αυτοσχεδιασμών- δραματοποιήσεις ιστοριών.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 1η ομάδα για παιδιά Α’-Β’-Γ’ δημοτικού (δυναμικότητας 20 παιδιών) κάθε Σάββατο 10.00-11.00 στο κινηματοθέατρο Rex 2ηομάδα για παιδιά Δ’-Ε’-ΣΤ’ δημοτικού (δυναμικότητας 20 παιδιών) κάθε Σάββατο 11.00-12.00 στο κινηματοθέατρο Rex

Τα Σάββατα που θα γίνουν τα μαθήματα, που είναι εντλώς δωρεάν είναι
• 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3 • 6/4, 13/4, 20/4, 27/4 (2 Σάββατα κενό λόγω Πάσχα) • 18/5, 25/5 • 1/6, Το Σάββατο 8/6 είναι το παιδικό φεστιβάλ.

Την οργάνωση των συναντήσεων έχουν αναλάβει μέλη της ΕΘΟΑΝ – εκπαιδευτικοί που για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν ότι ο εθελοντισμός και η διάθεση τους να προσφέρουν στον τόπο μας πράγματα δεν μπορεί να μετρηθεί ούτε και να αποτιμηθεί.

 ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ.